Biljetter

24 feb

19:00

25 feb

19:00

26 feb

19:00

C/Ompany är ett svensktjapanskt kollektiv som drivs av Shintaro Oue. Deras föreställningar är fysiskt smarta, charmiga och manar till eftertanke, tidigare har de fått publiken på Dansens Hus att vika sig dubbel av skratt. Den nya föreställningen dan-su handlar om det som vi inte kan göra något åt i våra liv – att vi måste leva med en osäkerhetsfaktor. Tre dansare använder kritor på golvet, budskap och ett landskap breder ut sig. De diskuterar, ibland intensivt, med ord och kroppar för att ta reda på mer om just denna osäkerhetsfaktor.

Shintaro Oue är en återkommande koreograf på Dansens Hus. Tillsammans med Shintaro Hirahara och Mirai Moriyama driver han kollektivet C/Ompany. Efter föreställningarna i Stockholm åker de vidare på stor turné i Japan.

Shintaro Oue är Koreograf på plats våren 2016.

”Att saker inte är ensidigt positiva eller negativa är något som Shintaro Oue arbetar mycket med. Den humor som präglar hans verk följs alltid åt av ett allvar. Och det som är vackert, roligt eller gulligt kan snabbt bytas ut mot något helt annat.

– Vi försöker inte aktivt att göra en fantastisk föreställning. Om man gör något på scen som inte blir så lyckat kan det leda till att nästa moment blir bra. Man måste vara öppen för tillfället och inte försöka kontrollera allt.”
Läs HELA Ulrika Bandeiras intervju med Shintaro Oue.

Biljetter

Dela event: