Biljetter och info

Festen är en hyllning till människan och det sinnliga.

Spelas på Elverket

Föreställningslängd

90 min

Kanske är festen den sista tillflyktsorten där vi kan förkroppsliga vår längtan bortom språk och tanke. En längtan bort från struktur, symmetri och mätbarhet som det moderna livet avkräver oss. Festen är en hyllning till människan och det sinnliga. Till dansandet och att genom kroppen uppleva människans alla inneboende möjligheter, gemensamt såväl som enskilt. Alla som deltar på Festen är också med och skapar den.

Vår resident DJ Cheza tar oss på en resa genom housemusikens värld och vi guidas av vår ceremonimästare Yared. Dansarna Joanna, Johanna och Viktor rör sig igenom festen tillsammans med oss.

Viktor Fröjd

Viktor Fröjd, danskonstnär, är baserad i Malmö, Skåne och arbetar både i det stora och intima format i sina verk. Han samlar samarbetspartners, på och bakom scen, för kollektiva processen som ofta leder till interaktiva upplevelser för publiken. Dramaturgin i verken byggs ofta kring improvisationens kraft och förståelsen för det sociala. Här blir alla i rummet (utövare och åskådare) med och skapar upplevelsen. Utgångspunkten blir dansens potential till att öppna upp för varje persons egna upplevelse genom lust och gemenskap. Ledord i arbetet är ärlighet, början, tid och (icke tid). Viktor Fröjd är utbildad vid streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola utanför Katrineholm och har en kandidat i danspedagogik med inriktning street från DOCH – Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.

MEDVERKANDE

Koreografi, idé

Viktor Fröjd

Medskapande dansare

Joanna Holewa Chrona, Johanna Fröjd, Yared
Tilahun Cederlund, Maele Sabuni, Viktor Fröjd 

Master of Ceremony

Yared Tilahun Cederlund

DJ

Maele “Dj Cheza” Sabuni

Ljusdesign, scenografi

Anton Andersson

Kostymdesign

Sarah Nakiito

Dramaturgiskt stöd

Bodil Persson 

Film

Gustav Ågerstrand

Produktion

Kulturföreningen Iver, Nordberg Movement

Samproduktion

Kulturföreningen Iver, Dansens Hus, NorrlandsOperan, Dansstationen

Med stöd av

Kulturrådet, Malmö Stad, Region Skåne, Konstnärsnämnden

Foto

Jonath Mathew, Gustav Agerstrand, Futuro Berg Fredes (porträtt)


ad