Biljetter

23 sep

19:00

24 sep

19:00

25 sep

19:00

Ett finstämt uttryck möter rå kraft i duetten HOLD. Med rötterna i hiphopens estetik utforskar den det mänskliga behovet av att skapa sammanhang och längtan efter närhet och intimitet.

Tillsammans med dansarna Anton Borgström och Robin Sundberg, vrider och vänder regissören och koreografen Erik Linghede på olika dansuttryck. De väver samman stilar som popping, tutting och waving i ett sökande efter outnyttjad rörelsepotential.

Under arbetets gång har dansarna utgått ifrån olika känslouttryck och relationer i olika stadier. De har också undersökt historiska händelser då mänskligheten upplevt sig vara på rätt spår men behövt omvärdera sin övertygelse. Med en grund i hiphopens improvisatoriska kärna och ett stort fokus på sensibilitet och kommunikation utforskar HOLD ett uttryck och språk bortom normer och klichéer.

Erik Linghede är dansare, koreograf och producent. Med en fot i battlevärlden och en som evenemangsproducent är han en av streetdanssveriges verkliga förgrundsgestalter och förnyare. Erik är även en av de konstnärliga ledarna för cirkus- och danskompaniet Poetry in Motion.

Erik Linghede har residens på Dansens Hus i höst.

Biljetter

Dela event: