”I´ll be back” undersöker våra föreställningar om oss som individer kontra kollektivet vi lever i. Existerar ens det oberoende jaget?

Föreställningslängd

55 minuter

Kollektivet Utopisistas består av de fyra dansarna och koreograferna Matilda Bilberg (SWE) Jenna Hendry (SUI), Nerea Gurrutxaga (SPA) och Maria Teresa Tanzarella (ITA/SWE). ”I´ll be back” är deras första fullängdsverk.

Föreställningen undersöker motsättningen i att förverkliga sig själv kontra att arbeta för det allmännas bästa, och skärskådar den potential som ligger i det ömsesidiga beroendet. Med improvisation I både tal och rörelse för att utnyttja kraften och magin i spontanitet dansar och talar sig de fyra in i en multipel varelse med en kollektiv kropp och ett delat medvetande.

”I’ll be back” gräver i vårt behov av synkronitet och symbios, och resultatet är en gnistrande, laddad och ofta humoristisk föreställning som ställer tidlösa frågor såsom: Börjar jag där du slutar? Eller existerar jag endast genom dig? Och om det är så: Kan vi då utforma ett nytt slags ”jag”. Eller är vi, för alltid, ensamma?

We are a wondering, wondrous being,
visiting an uncanny world and that other planet.
We will sweat for you.
We will be challenged.
As will you.
But don’t worry: We will also laugh with you.

So let us gather all of our existing mutants.
Let us assemble our multiple self.

Eftersnack 12 mars

Välkommen att stanna kvar på ett eftersnack i samband med föreställningen 12 mars. Samtalet leds av koreografen Rasmus Ölme.