”I´ll be back” undersöker våra föreställningar om oss som individer kontra kollektivet vi lever i. Existerar ens det oberoende jaget?

Biljetter

Föreställningslängd

55 minuter

10 mar

18:00

11 mar

18:00

12 mar

18:00

Kollektivet Utopisistas består av de fyra dansarna och koreograferna Matilda Bilberg (SWE) Jenna Hendry (SUI), Nerea Gurrutxaga (SPA) och Maria Teresa Tanzarella (ITA/SWE). ”I´ll be back” är deras första fullängdsverk.

Föreställningen undersöker motsättningen i att förverkliga sig själv kontra att arbeta för det allmännas bästa, och skärskådar den potential som ligger i det ömsesidiga beroendet. Med improvisation I både tal och rörelse för att utnyttja kraften och magin i spontanitet dansar och talar sig de fyra in i en multipel varelse med en kollektiv kropp och ett delat medvetande.

”I’ll be back” gräver i vårt behov av synkronitet och symbios, och resultatet är en gnistrande, laddad och ofta humoristisk föreställning som ställer tidlösa frågor såsom: Börjar jag där du slutar? Eller existerar jag endast genom dig? Och om det är så: Kan vi då utforma ett nytt slags ”jag”. Eller är vi, för alltid, ensamma?

We are a wondering, wondrous being,
visiting an uncanny world and that other planet.
We will sweat for you.
We will be challenged.
As will you.
But don’t worry: We will also laugh with you.

So let us gather all of our existing mutants.
Let us assemble our multiple self.

Biljetter

Dela event:

Eftersnack 12 mars

Välkommen att stanna kvar på ett eftersnack i samband med föreställningen 12 mars. Samtalet leds av koreografen Rasmus Ölme.