CIRKUS CIRKÖR (Swe)
KNITTING PEACE

Biljetter och info

Nypremiär! Poetisk nycirkusföreställning fylld av garn, trassel, linor och trådar sammanvävt med hisnande artisteri, gåtfull, loopad livemusik och suggestiv scenografi.

Spelas på

Stora scen

Föreställningslängd

2 timmar inklusive paus

Nu visas den klassiska Cirkus Cirkör-föreställningen Knitting Peace åter på Dansens Hus scen under 10 exklusiva kvällar.
Två timmar där vi ger oss hän åt svårlösta knutar och evighetsmaskor i ett scenrum fyllt av garn, trassel, linor och trådar.
Fem nycirkusartister skapar en magiskt vacker värld av rep och garn där du omsluts av suggestiv musik, känslig poesi och kraftfull strävan efter meningsfullhet. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?

Forskare menar att strävan och längtan efter att få det bättre är det som håller oss vid liv. Det värsta som kan hända är att vi uppnår våra mål utan att hitta något nytt att sträva efter. Cirkusartister strävar ofta efter att uppnå det omöjliga. Är strävan efter en omöjlighet vägen till lycka? Att sträva efter fred på jorden, är det att sträva efter det omöjliga? Kan själva strävan förändra något? Går det att sticka fred? Det är lätt att ge upp inför sin litenhet, världens storhet och sakers komplexitet. Genom att hänge sig totalt åt garnets olika former strävar artisterna efter att hitta mening.

Musiken

Musiken i föreställningen är specialskriven av Samuel ”Looptok” Långbacka som har gått loss bland garnnystan och stickljud, loopat trådar och strängar för att skapa en unik stickad ljudbild.

Medverkande

Regi, idé

Tilde Björfors

Kompositör, ljuddesign

Samuel “Looptok” Långbacka 

Scenografi

Fanny Senocq, Tilde Björfors, Stefan ”Drake” Karlström, Joel Jedström och ensemblen

Stickad scenografi och stickad kostym

Aino Ihanainen

Kostymdesign

Anna Bonnevier

Maskdesign

Helena Andersson

Ljusdesign

Ulf Englund

Assisterande ljusdesign

Fredrik Ekström

Teknisk support scen/rigg

Joel Jedström

Foto

Affischfoto: Mattias Edwall
Livefoto: Mats Bäcker

På scen

Aino Ihanainen  (handstående, livestickning)
Sarah Lett  (luftakrobatik, golvakrobatik, roue cyr)
Mikael Kristiansen (handstående, golvakrobatik)
Joana Dias (luftakrobatik, sång)
Alexander Weibel Weibel (lindans, balansakrobatik, fiol)

Samuel ”Looptok” Långbacka (musiker, stickad livemusik)

ad