Nypremiär! Poetisk nycirkusföreställning fylld av garn, trassel, linor och trådar sammanvävt med hisnande artisteri, gåtfull, loopad livemusik och suggestiv scenografi.

Biljetter

Föreställningslängd

120 minuter (inkl paus)

1 jun

19:00

2 jun

19:00

3 jun

19:00

4 jun

19:00

5 jun

15:00

8 jun

19:00

Föreställningen syntolkas (påverkar ej övrig publik)

9 jun

19:00

10 jun

19:00

11 jun

19:00

12 jun

15:00

Nu visas den klassiska Cirkus Cirkör-föreställningen Knitting Peace åter på Dansens Hus scen under 10 exklusiva kvällar. Två timmar där vi ger oss hän åt svårlösta knutar och evighetsmaskor i ett scenrum fyllt av garn, trassel, linor och trådar. Fem nycirkusartister skapar en magiskt vacker värld av rep och garn där du omsluts av suggestiv musik, känslig poesi och kraftfull strävan efter meningsfullhet. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?

Forskare menar att strävan och längtan efter att få det bättre är det som håller oss vid liv. Det värsta som kan hända är att vi uppnår våra mål utan att hitta något nytt att sträva efter. Cirkusartister strävar ofta efter att uppnå det omöjliga. Är strävan efter en omöjlighet vägen till lycka? Att sträva efter fred på jorden, är det att sträva efter det omöjliga? Kan själva strävan förändra något? Går det att sticka fred? Det är lätt att ge upp inför sin litenhet, världens storhet och sakers komplexitet. Genom att hänge sig totalt åt garnets olika former strävar artisterna efter att hitta mening.

Musiken

Musiken i föreställningen är specialskriven av Samuel ”Looptok” Långbacka som har gått loss bland garnnystan och stickljud, loopat trådar och strängar för att skapa en unik stickad ljudbild.

Biljetter

Dela event: