Magisk nycirkusföreställning till musik av den amerikanske indieartisten Beirut.

Biljetter

Föreställningslängd

75 minuter

27 dec

19:00

28 dec

15:00

28 dec

19:00

29 dec

15:00

2 jan

16:00

3 jan

16:00

4 jan

15:00

4 jan

19:00

5 jan

15:00

Riken går under, byggnader blir ruiner, kulturföremål förstörs, djur utrotas. De flesta förluster känner vi inte till, just för att de är förlorade. Vi tittar på vad vi tror är historien, men egentligen är det en räcka tillfälliga bevaranden i ett stort hav av förluster. 

Med cirkus, samtida magi och objektmanipulation skapar Kompani Giraff i A Study of Losses sitt eget universum där de lekfullt söker det förlorades dragningskraft. Fyra cirkusartister och en samling bortglömda vardagsföremål vaknar upp i ett atmosfäriskt landskap där även föremål bär på minnen, drömmar och fantomsmärtor.

Musiken, som specialkomponerats i ett tätt samarbete mellan Kompani Giraff och den amerikanska artisten Beirut, har en bärande roll i berättandet. Beirut, eller Zach Condon, komponerar 18 låtar till föreställningen, som också kommer att släppas som ett separat album under samma namn i september 2024. De poetiska sångtexterna från artisten Beirut bär fram de svindlande existentiella upplevelser som finns i föreställningens tema. Vi ställs inför den brännande frågan: Vad har jag mist och vad är jag rädd att förlora? 

A Study of Losses är en fri tolkning av den tyska författaren Judith Schalanskys roman Verzeichnis einiger Verluste – en bok som med magisk realism beskriver livet och historien som en rad förluster och försvinnanden. 

A Study of Losses har urpremiär på Jatka78 i Prag den 10 september 2024. Under jul- och nyårshelgen 2024 visas den på Dansens Hus scen Elverket.  

Om Kompani Giraff

Kompani Giraff är ett Stockholmsbaserat nycirkuskompani som skapar visuella och egenartade cirkusföreställningar med en passion för vardagens magi. Med ett nyskapande och lekfullt formspråk utforskar de den samtida cirkusens panorama och gör uppfinningsrika och engagerande föreställningar för en ung publik där samtida cirkus, magi och objektsmanipulation möts i ett sceniskt universum som inte liknar något annat. Tillsammans med en handplockad ensemble skapar de tre konstnärliga ledarna unika föreställningar med den visuella elegans, mjuka magi och finurliga koreografi som idag är signumet för Kompani Giraff.

Beirut 1200x675 Liggande

Om Beirut - Zach Condon

Beirut startade som Santa Fe-bördiga Zach Condons sovrumsprojekt, men har sedan dess kommit att involvera betydligt fler. Genom att blanda en rad olika stilar och uttryck som vanligtvis inte brukar få ta plats i samtida popmusik, bjuder Beirut på eskapistiska ljudbilder som inte låter som något annat.  

När en 19-årig Zach Condon återvände hem efter fyra månaders resande i Europa var byxfickorna tomma på pengar men idéerna i huvudet desto fler. Lika influerad av Boards of Canada som Goran Bregović knopade han ihop musikstycke efter musikstycke som kanaliserade det han hade upplevt. Resultatet blev albumet Gulag Orkestar (2006) som tillsammans med uppföljaren The Flying Club Cup (2007) ses som två av förra decenniets milstolpar. Förra året, 2023, släpptes hans senaste album: Hadsel. 

Biljetter

Dela event: