Biljetter

21 apr

18:00

Under Kulturnatt Stockholm bjuder Dansens Hus på en kväll i rörelse. Kom och upplev dans på scenen, på filmduken och ute i vår foajé där dansaren Robert Malmborg ger sig i kast med den intrikata uppgiften att dansa en byggnad.

PROGRAM

18:00-18:40  Robert Malmborg
The place where the fire is kept- en dansföreställning som tar plats i foajéns arkitektur.
(Fria först till kvarn-biljetter, se biljettinfo längst upp)

20:30-21:45  Dokumentärfilm: Män som dansar
Om några gotländska mäns möte med modern dans. Om nyfikenhet och mod oavsett ålder. Av Susanne Svantesson.
(Fri entré, inget biljett krävs)

23:00-23:40  Robert Malmborg
The place where the fire is kept- en dansföreställning som tar plats i foajéns arkitektur.
(Fria först till kvarn-biljetter, se biljettinfo längst upp)


MER DANS PÅ KULTURNATT

Kl. 19 på vår Lilla scen visas även verket Dance for me. Denna föreställning ingår ej i vårt program för Kulturnatt med fri entré. Varmt välkomna! Läs mer och boka din biljett här. 


Om koreografen

Robert Malmborg

Robert Malmborg är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och har sedan 2006 arbetat som frilansande dansare. Han har även utbildats i Streetdance sedan 2002. Robert deltog i dansprojektet Kamuyot, ett samarbete mellan Riksteatern i Sverige och Batsheva Dancecompany, ochgick sedan över till Ensemble Batsheva under ledning av Ohad Naharin. Han har dansat med Bounce Streetdancecompany i Gökboet och The Last Bounce och senare i Fredrik Benke Rydmans uppsättning av Svansjön. Robert har även arbetat med Sharon Eyal & Gai Behar, Pontus Pettersson, Kenneth Kvarnström och Anna Vnuk med flera. Sedan 2016 är han en del av WELD Company med vilka han har arbetat med Rebecka Stillman, Georgia Vardarou, Mathias Sperling och Andros Zins Browne.

MÄN SOM DANSAR

EN FILM AV SUSANNE SVANTESSON – Män som Dansar handlar om några män på Gotland som börjat dansa. En trädgårdsmästare, en bonde, en professor… En är ung, de andra lite äldre… Männen började först träna modern dans på en kurs startad av Helena Högberg, för att ett år senare också medverka i hennes dansföreställning i Visby Domkyrka. Men hur kom det sig att de började med den här sortens dans? Hur kom det sig att de fortsatte? Vilka är de? Vad är det som gör att bonden ”slänger mjölkhinken och skyndar sig in till Visby för att dansa modern dans”?

Män som Dansar är en film om dans.
Män som Dansar är också en film om nyfikenhet och mod, en film om att vilja, våga och att göra.

Regi: Susanne Svantesson
Medverkande: Bosse Hansen, Claes Holmgren, Benny Jansson, Björn Kopf, Mart Marend, Hampus Nordenblad, Ulf Palmenfelt, Lasse Pettersson, Helena Högberg mfl
Land: Sverige (2015)
Språk: Svenska
Längd: 1 tim 13 min
Åldersgräns: Barntillåten

Biljetter

Dela event: