Technosomatics är en rörelsepraktik utvecklad av koreografen Frédéric Gies. Som en form av meditation i rörelse utforskar den ett tranceliknande medvetandetillstånd och känner dansens helande potential. Det närmar sig också klubbdans som ett verktyg för självinsikt och för att utvidga gränsen för vad våra sinnen kan uppfatta.

Biljetter

22 apr

18:00

Fritt inträde, ingen biljett krävs

Obs! Rummet är mörkt, medverkan rekommenderas från 18 år.

Obs! Detta är en workshop som pågår kl 19-22. Kom i tid! Workshopledare är Elise Brewer. Hallen stänger efter avslutad workshop.

 

Rörelsepraktiken består av en kollektiv och individuell utforskning av hur våra kroppars kemiska system och chakran (energicentra)påverkas av klubbdans till technomusik. Praktiken ansluter till både somatikområdet (rörelsepedagogiska praktiker) och till technoklubb/rave-danskulturer.

Arbetet har sitt ursprung i Frédéric Gies möten med olika somatiska praktiker och i dansgolvsupplevelser.

Frédéric Gies har lärt ut praktiken internationellt för både professionella dansare och den allmänna publiken.
Övningen har delats i flera dans BA- och MA-program samt vid olika offentliga manifestationer som Impulstanz (Wien), Tanzkongress (Dresden), Centre for Contemporary Art Ujazdowski Castle (Warszawa), konststationer – Stary Browar (Poznan), Ponderosa (Tyskland), Weld (Stockholm), HZT (Berlin), Tanzfabrik (Berlin), Skogen (Göteborg) etc. och har mött sin publik internationellt.

Biljetter

Dela event: