Ett episkt verk, förpackat i Engelkes förunderliga och säregna estetik.

Biljetter

27 nov

19:00

28 nov

19:00

Med stilsäker humor och lustfylld hängivenhet fortsätter Charlotte Engelkes att utforska Richard Wagners förunderliga operavärld. Efter succéer som Miss Very Wagner och Siegfried – the Very Wagner Hero Hour tar hon sig nu an Lohengrin – en opera om tro, att finna sig själv och om att ställa den frågan du svor att aldrig ställa.

En djärv tolkning av Wagner

Med en brokig ensemble på sex aktörer presenterar Engelkes ett episkt verk i formen av ett drömspel. Ett dansverk om vår tids identitet och tillhörighet, framförd med största möjliga allvar och lekfullhet. Lohengrin Dreams jonglerar tro och tvivel, magi och verklighet – allt förpackat i Engelkes förunderliga och säregna estetik och med nyskriven musik, såväl klassisk, av den ständigt närvarande Wagner. Och kanske kommer han till slut… Lohengrin, precis som i operan framseglande på en svan. Men var kommer han ifrån? Kanske kan frågan sammanföra istället för att separera oss?

Totalföreställning om kvinnlig styrka

Charlotte Engelkes och ensemblen jonglerar tro och tvivel, dröm och verklighet med största möjliga allvar och lekfullhet, till nykomponerad musik av ljuddesignern Willy Bopp med utgångspunkt från Wagners opera Lohengrin och i samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester. En totalföreställning om kvinnlig styrka där inte en enda kvinna offras – och inte heller en enda man.

Tro och tvivel

Lohengrin Dreams berättar inte historien av Wagner utan förmedlar en mer abstrakt berättelse och tar fasta på att tro och tvivel bor i oss samtidigt. Det finns en utsatthet i att tro och att tvivla. Det är rörelse och kräver mod. Den som bara är säker står oftast stilla och bekvämt. Därför ett dansverk som berör med starka fysiska uttryck i kropp och sång.

Föreställningen har premiär på Norrlandsoperan 23 november 2019.
Under vintern går föreställningen på turné runt om i landet via Dansnät Sverige

Om koreografen

Charlotte Engelkes

Charlotte Engelkes är regissör och performanceartist. Hennes föreställningar spelas både i Sverige och på dans och teaterfestivaler runtom i världen. Charlottes konstnärliga spännvidd sträcker sig över dans, teater, performance och opera – allt på hennes eget högst personliga sätt.

Dansnät Sverige har tidigare turnerat Charlotte Engelkes föreställningar Miss Jekyll & Hyde (2004) och Min Mamma – En Dokumentärmusikal (2017)

Biljetter

Dela event: