Vallningar, hormoner och det mytomspunna klimakteriet

Biljetter

Föreställningslängd

45 minuter

31 okt

19:00

1 nov

19:00

When the Bleeding Stops är föreställningen som tar itu med den tystnad och tabu som ständigt tycks hemsöka övergångsåldern. Värmevallningar, humörsvängningar och torra slemhinnor skärskådas och omhändertas i detta varma verk signerat Lovísa Ósk Gunnarsdóttir.

På scenen möter vi Lovísa och hennes dansare som tillsammans med sex lokala kvinnor låter oss ta del av berättelser kantade av såväl skam som humor och empati. Med hjälp av personliga erfarenheter bjuder de in oss att fira denna mytomspunna epok kallad klimakteriet.

Är du mellan 40–65 år och identifierar dig som kvinna och/eller upplever/har upplevt klimakteriet? Anmäl dig för att delta i föreställningen – läs mer här.


Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024.

Lovísa Ósk Gunnarsdóttir | When the Bleeding Stops
Foto Tale Hendnes 2023 137 Copy 2 Scaled

Om Lovísa Ósk Gunnarsdóttir

Lovísa Ósk Gunnarsdóttir har dansat hela sitt liv. Hon började uppträda i sitt vardagsrum redan vid fyra års ålder för att senare bli anställd vid Iceland dance company och turnera världen runt.

För fem år sedan, vid en ålder på fyrtio år, drabbades hon av en skada som tvingade henne att ompröva sitt förhållande till sin dans och kropp. Med en magisterexamen i Performance practice vid Islands university of the arts vidareutvecklade hon sin konstnärliga praktik och för att bedriva forskning om kroppens åldrande, historia och erfarenhet.

Biljetter

Dela event: