Biljetter

5 mar

19:00

6 mar

19:00

Skånes Dansteater bjuder in till helaftonsföreställningen M&M&M med tre dansverk från tre högintressanta koreografer: Marina Mascarell, Marcos Morau och Martin Forsberg. Kvällen handlar om minnen, ritualer och ingenting, och bjuder på allt från det lågmälda och avskalade till det estetetiskt överdådiga.

Är ingenting verkligen ingenting? Martin Forsbergs verk The Extented Version of Nothing återskapar minnet av en händelse och leker med begreppet ingenting. Mot loopade ljudslingor frågar sig en beigeklädd danskvartett om sanningen kanske är ett tomrum. Forsberg är en internationellt verksam koreograf, med sin bas i Köpenhamn.

I sitt dansstycke The Sway of Her Hips skärskådar dansaren och koreografen Marina Mascarell den kvinnliga själen. Vi kommer att följa med på resan mellan mörkt och ljust i själens alla mellanrum. Mascarell intresserar sig ofta för verklighetens närvaro i konsten. Hon har tidigare arbetat med bland andra Nederlands Dans Theater.

Med utgångspunkt i begravningen ställer Marcos Morau kroppens rörelser i förhållande till de omgivande ritualerna i Och jord ska du åter vara. Med humor och lekfullhet utmanar han den hemlighetsfulla döden. Morau är grundaren till det egna kompaniet La Veronal. Hans verk känns ofta igen på en underfundighet och en osviklig känsla för stil.

”Skånes Dansteater fortsätter att plöja sin totalt oförutsägbara väg genom den moderna dansens terränger. Just nu ett befriande icke-neurotiskt kompani” /Sydsvenskan

Biljetter

Dela event: