Biljetter

28 apr

19:00

29 apr

19:00

I Phoenix möter du tretton danskonstnärer från olika sammanhang och med ett åldersspann på nästan 40 år mellan sig. Titeln anspelar på fågeln Fenix i guld och rött som enligt myten reste sig ur askan och återuppstod som en föryngrad gestalt. För Weld Company står den för förändring och mod. Genom spännande och otraditionella metoder dyker de ner i all den kunskap och erfarenhet de har som grupp. Vad kan komma ut på andra sidan elden?  Frågan som de laborerar med är: vad utgör ett danskompani och vilka är förväntningarna?  I fokus står hur en kompanikropp byggs, dess sociala såväl som fysiska egenskaper.

Efter premiärföreställningen 28 april är du välkommen på party i Dansens Hus foajé. Dansens hus och Weld bjuder på musik, tilltugg och bästa sällskapet! Dj:s är Siri Hjorton Wagner och Iki Gonzalez Magnusson.

Om Weld Company
Weld Company initierades 2013 av Anna Koch, konstnärlig ledare för Weld – en plattform  för nyskapande koreografi och konst i Stockholm som i vår fyller 10 år. Med restriktionen ’No Talking, No Props’ bjuder Weld in svenska och internationella koreografer att skapa verk och ställa frågor kring vad dans är idag. Weld Company samlar dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som vill utmana formaten för hur koreografi skapas. De fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma. Det är inget vanligt danskompani, det är en spekulation, en process, ett arbetssätt – och en möjlighet att blicka både framåt och bakåt i danshistorien.

Om Rebecka Stillman
Koreografen Rebecka Stillman har de senaste femton åren engagerat sig i många olika koreografiska projekt. Ibland som initiativtagare, ibland som kollaboratör och ibland som dansare. Parallellt har hon även fortsatt att utbilda sig, på Kungliga Svenska balettskolan, SEAD (Salzburg), Södertörns högskola, Stockholms universitet samt på masterprogrammet i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan.

Biljetter

Dela event: