Rörelsepoesi av Kenneth Kvarnström & fyra dansare.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

4 mar

19:00

5 mar

16:00

5 mar

19:00

Kenneth Kvarnström räknas som en av Nordens mest erfarna koreografer inom samtida dans. Under början av 2000-talet var han teaterchef på Dansens Hus under ett antal år. I tre decennier har han stått i den svenska dansens centrum. Nu är han åter aktuell, denna gång med ett dansverk där han korsbefruktar dans med bildkonst och pianomusik.

De fyra dansarna Ida Holmlund, Matthew Branham, Anton Borgström och Ole Kristian Tangen är några av de bästa i sin generation. Det är fyra olikheter som möts, skiljs åt och sammanbinds i nya konstellationer. Tillsammans med Kenneth, som också syns på scen, skapar de ett kollage i upplösning. 

Föreställningen är skapad till musik av den framstående tyske musikern och kompositören Nils Frahm, känd för sitt sätt att kombinera pianomusik med elektronik.  

Kenneth Kvarnström har en särställning i svenskt dansliv, både som älskad koreograf och som ledare för stora dansinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han har ofta arbetat med sitt eget K. Kvarnström & Co, men också skapat beställningsverk åt bland andra Sydney Dance Company och GöteborgsOperans Danskompani. .

Under sin långa karriär har han bland annat tilldelats Cullbergstipendiet (2003), Svenska Teaterkritikers förenings danspris (2008), Pro Finlandiamedaljen (2011) och Ganneviksstipendiet (2016).

Efter en längre paus från scenen längtar han nu efter att möta publiken igen.

Kenneth Kvarnström

Kenneth Kvarnström har en särställning i svenskt dansliv, både som älskad koreograf och som ledare för stora dansinstitutioner, bland annat Dansens Hus. Han har ofta arbetat med sitt eget K. Kvarnström & Co, men också skapat beställningsverk åt bland andra Sydney Dance Company och GöteborgsOperans Danskompani. Kenneth Kvarnström är en finlandssvensk koreograf, dansare, och professor.

Han utbildade sig till dansare på Balettakademien och grundade 1987 sitt eget danskompani K. Kvarnström & Co. Hans produktioner har också spelats av många andra kompanier runt om i världen, bland annat Sydney Dance Company, Helsinki Dance Company och Göteborgs Operans danskompani. Han har varit konstnärsprofessor i Finland, chef för Dansens Hus samt danschef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Kenneth Kvarnström räknas som en av Nordens absolut främsta koreografer inom samtida dans. Bland hans verk finns bland annat: no-no, come back (to me), sofa(r) och TRE.

Biljetter

Dela event:

Kanske blir det mitt sista verk

SvD