Någonstans bakom valv på valv väntar en tavla på dig. Den har något att berätta, på det språk som enbart ni två förstår.

Biljetter

26 sep

14:30

Biljettsläpp 28 augusti

24 okt

14:30

Biljettsläpp 28 augusti

28 nov

14:30

Biljettsläpp 28 augusti

MINOR ARCANA är ett deltagarbaserat performanceverk i formen av ett orakel som ger varje besökare en personlig tarotläsning. Nationalmuseum är hennes tempel och tavelsamlingen hennes kortlek. Verket sammanför platsspecifik performance med dans och klassiskt måleri som språk för människans liv och berättelse.

 

Poste Restante | MINOR ARCANA

Om Poste Restante

Sedan 2007 har Poste Restante producerat ett flertal storskaliga performanceverk och presenterats på festivaler såsom Baltic Circle, (FI) Santiago A Mil (CL) och Salzburger Festspeiele (AT). 

Hos Poste Restante utgör varje besökare verkets mittpunkt, huvudperson och slutgiltiga mottagare. Varje besökare möts med respekt för hennes särskilda förutsättningar. Informationen är alltid tydlig och deltagandet konkret. Beslut måste fattas. Glas måste krossas. Rädslor måste utmanas. 

Verken kommer i formen av verksamheter, oväntade men uppriktiga. Det kan till exempel röra sig om en träningsanläggning för de av oss som har det svårt med att ”ha kul” eller en hjälptelefon för politiskt nedstämda. 

Poste Restante arbetar plats- och situationsspecifikt och tar sina besökare till oväntade platser såsom övergivna kontor, nattöppna kyrkor, anonyma bakgator och svåråtkomliga ambassadvillor. Platsen är ofta hyperrealistisk, funktionell och helt ställd till besökarnas förfogande. Situationen andas ofta en form av igenkänning, ibland i form av kuslig förnimmelse och ibland i form av nostalgi. Vi rör oss i minnet av Folkhemmet, bland allmännyttans köksluckor och i barndomens gymnastiksalar och uppehållsrum. 

Verken behandlar svårlösta personliga dilemman, inre konflikter och skamfyllda begär. Några enkla svar och slutgiltiga lösningar finns sällan. Verken vill ge sina besökare möjlighet att tänka komplicerade tankar till punkt och mod nog att ta de egna känslorna på allvar. 


MINOR ARCANA av Poste Restante Presenteras i samarbete med Nationalmuseum.

 

Nms Double Line Black Grey Cmyk

Prenumerera på Dansens Hus nyhetsbrev så missar du inte biljettsläppet! Anmäl dig längst ner på startsidan. 

Biljetter

Dela event: