Biljetter

13 okt

19:00

14 okt

19:00

Att alltid vara tillgänglig, att föra flera samtal samtidigt och att befinna sig på en annan plats än den fysiska. Vad händer med det vi säger när informationsutbytet är ständigt pågående men allt mer fragmentariskt?

I sin soloföreställning Public Eremite tittar Charlotta Ruth närmare på de beteenden, tidsperspektiv och fenomen som uppstår genom sociala medier. När multitasking skapar en sorts frånvarande närvaro. Vad får det för konsekvenser när våra kroppar tycks befinna sig på flera platser samtidigt?

Föreställningen spelar på en naiv och sagoberättande yta, men mellan ljud, ord och rörelse väcks frågor kring manipulation och hantering av information.

Public Eremite är skapad i nära samarbete med kompositören Johannes Burström och konstnären Clélia Colonna. Föreställningen hade premiär på Tanzquartier i Wien 2013 och spelas nu för första gången på svenska.

Om Charlotta Ruth

Charlotta Ruth är koreograf och performer har Wien och Stockholm som bas. 2009 startade hon kompaniet Physical Behaviour. Charlotta Ruth varvar egna projekt med olika samarbeten och utvecklar idéer för scen, video och installationer. Charlotta Ruths tidigare arbeten har bland annat visats på Brut Wien, Tanzquartier Wien, Dansstationen Malmö, Moderna Dansteatern Stockholm. Sedan hösten 2013 är hon student på DOCH inom masterprogrammet Nya Performativa Praktiker.

Biljetter

Dela event: