Punkig oktogonprojektion, trikolorfärgad solist och desorienterade utomjordingar – en helkväll som ger dig triss i det senaste på det europeiska dansfältet. Med verk av Courtney May Robertson, Alexandre Fandard och Andreas Hannes ges en fullproppad helafton.

Biljetter

Föreställningslängd

70 minuter

17 okt

19:00

18 okt

19:00

Två solon och en kvartett utgör kvällens triple bill – ett axplock av Aerowaves utvalda konstnärskap. Aerowaves är en europeisk dansplattform som presenterar nästa generations dansikoner.

”the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed” av  Courtney May Robertson

Som utgångspunkt för detta korta solo tar Courtney en metafor för självkontroll; en ryttare som tämjer en vild häst. Hon tittar på kampen mellan att omfamna sina önskningar och att reglera beteendet i enlighet med samhälleliga påtryckningar. Visuella projektioner kapslar in Courtney i en oktagon som spänner över 4 m diameter. Genom en kombination av poesi, dans och sång reser hon genom personliga landskap önskningar, minnen och konflikter. Rymden fungerar som en tidskapsel; intima hemvideor skarvas med smakprov från YouTube, dokumentärer och gamla filmer. nöjet att kliva av en häst när den rör sig i full fart är Courtneys försök att omfamna de, ibland röriga, motsättningarna som utgör en mångfacetterad människa.

”Comme un Symbole” av Alexandre Fandard

Alexandre Fandard tar sig an bilden av en ung man från stadens utkant med de positioner  och rädslan han väcker. På samma gång barbarisk,  potentiell terrorist och evig främling, är ”ungdomen från förorten” ofta en maskulin gestalt, föraktad, hyllad, offrad eller erotiserad. Alexandre Fandards skapelser som bildkonstnär och koreograf förblir aldrig fixerade i en form och ger till scenen alla dessa stenfasta arketyper. I denna nya forskning i solo, rehabiliterar han ungdomar från förorter som symbol. Dansaren bär den franska flaggan på sin jacka och använder denna symbol som ett försök att förlösa denna figur, samtidigt som han förvandlar sig själv till en nationalprodukt i sin egen rätt.

”WARPING SOUL” av Andreas Hannes

WARPING SOUL är den överraskande koreografin gjord av nya stjärnan och koreografen Andreas Hannes för Conny Janssen Dansts talangutvecklingsprojekt DANSLOKAAL. En kort dansföreställning ”från yttre rymden” som utvecklas till ett techno-rave som får dig att längta efter mer… I ’Warping Soul’ dyker dansarna upp i ett utrymme som ständigt är på väg. Utsatta av yttre krafter rör sig de inom rörelse. Genom desorienteringen och omorganiseringen av kroppar och rymd utforskar Andreas Hannes dynamiken i studsande och skevning*. Genom att ifrågasätta kroppens handlingskraft strävar han efter att intensifiera magnetismen och bindningen mellan kroppar och rymd för att skapa en lockande atmosfär för en utomjordisk dans. ’Warping Soul’ inspirerades av den praxis att kontinuerligt hoppa över (som att hoppa nerför gatan) som Andreas Hannes har utvecklat sedan 2017. Nyckelelement i hans praktik var road-trips, transitlandskap och aerodynamiska krafter. *varp: att böja eller vända från den (ursprungliga) riktningen eller kursen

Robertson/Fandard/Hannes
2024 02 23 Aw Main
Biljetter

Dela event:

17 oktober

Eftersnack som leds av Dansens Hus teaterchef Johannes Öhman, där alla tre koreografer medverkar efter föreställningen.