Ett sista rave före apokalypsen.

Biljetter

Föreställningslängd

70 minuter

17 dec

19:00

18 dec

19:00

 

Franska kollektivet (LA)HORDE sätter protest, revolution och uppror på scenen. Tillsammans med franske electrostjärnan Rone och med 18 dansare från Ballet national de Marseille är Room With A View en frenetisk revolt i ett vibrerande techno-universum.

Room With A View är ett vitt blad. Ett stenbrott. En vit kub i civilisationens utkant där vad som helst kan hända. En kollaps, eller en nystart? En electro-dansupplevelse fylld av referenser till såväl italienska renässans-skulptörer som science fiction och Greta Thunberg.
Vi möter en flock av desperata anarkister som gör allt för att utmana gränser. Med skärvor från såväl nycirkus och rave som gatan och nattklubbens dansuniversum blir kaos plötsligt något hoppfullt.

På bara några få album har Rone säkrat sin plats som en av de mest inflytelserika franska producenterna som finns inom electro. För föreställningen Room with a View var han angelägen om att arbeta med (LA)HORDE och följaktligen med dansarna från Ballet national de Marseille. Genom samarbetet tar han för första gången klivet över till scenkonstområdet.

De tre konstnärerna

(LA)HORDE är ett kollektiv bestående av Marine Brutti, Jonathan Debrouwer och Arthur Harel. De arbetar tillsammans sedan 2013 med bland annat film, videoinstallationer, teaterregi och koreografiskt skapande. Sedan 2019 är trion knuten till Ballet National de Marseille som konstnärligt team. (LA)HORDE gästade Dansens Hus så sent som 2019 med föreställningen To Da Bone om Youtube-fenomenet jumpstyle.

Genom filmer och föreställningar (Novaciéries, 2015; The Master’s Tools, 2017; Cultes, 2019) och koreografiska verk (To Da Bone, 2017; Marry Me in Bassiani, 2019; Room With A View, 2020), lyfter (LA)HORDE den politiska aspekten i dans. De kartlägger olika koreografiska former av uppror, allt från rave och jumpstyle till traditionell dans.

Kollektivet undersöker den dans som sker online, på sociala medier och på digitala plattformar. Genom att analysera dess dynamik och representation har de skapat ett nytt koncept som de kallar för ”post-internet-dans”. Genom en variation av format ifrågasätter (LA)HORDE de oändliga möjligheterna som detta nya territorium ger.

2021 bjöd gruppen in Ballet national de Marseille och ett flertal koreografer för att skapa ett blandprogram. Koreografer som Lucinda Childs, Tania Carvalho, Lasseindra Ninja och Oona Doherty fick var och en förkroppsliga sin egen ikoniska, inkluderande och engagerade uppfattning om dans.

Medverkande

Koncept

RONE & (LA)HORDE - Marine Brutti, Jonathan Debrouwer, Arthur Harel

Musik

Rone

Dans

Sarah ABICHT, Nina-Laura AUERBACH, Daniel ALWELL, Isaïa BADAOUI, Malgorzata CZAJOWSKA, Myrto GEORGIADI, Vito GIOTTA, Nathan GOMBERT, Ibai JIMENEZ GOROSTIZU ORKAIZTEGI, Nonoka KATO, Yoshiko KINOSHITA, Angel MARTINEZ HERNANDEZ, Jonatan MYHRE JORGENSEN, Hanna May PORLON, Noam SEGAL, Dovydas STRIMAITIS, Elena VALLS GARCIA, Nahimana VANDENBUSSCHE

Regi, koreografi

(LA)HORDE - Marine Brutti, Jonathan Debrouwer, Arthur Harel tillsammans med dansarna från The Ballet national de Marseille

Konstnärlig assistent

Julien Ticot 

Scenografi

Julien Peissel

Scenografi assistent

Elena Lebrun

Teknisk rådgivning scenografi

Sébastien Mathé

Ljusdesign

Eric Wurtz

Ljusassistent

Mathieu Cabanes

Ljudtekniker

Jonathan Cesaroni

Kostym stylist

Salomé Poloudenny 

Kostym

Nicole Murru 

Hårdesign

Charlie Le Mindu

Fysisk förberedelse

Waskar Coello Chavez

Repetitör

Thierry Hauswald and Valentina Pace

Scenmästare

Rémi D’Apolito

Ett beställningsverk

Verket skapades 5 mars 2019 på Théâtre du Châtelet, med beställning av Theatre of Châtelet i överenskommelse Décibels Production och Infiné.

Samproduktion

Théâtre du Châtelet, Ballet national de Marseille, Grand Théâtre de Provence.

Med stöd av

DRAC PACA, Ministère de la Culture, Ville de Marseille, BNP-Paribas foundation.

Foto

Cyril Moreau
Boris Camaca - DA Alice Gavin (porträtt)

Denna version av Room With A View framförs utan Rone på scen

 

Biljetter

Dela event: