(La)Horde med Ballet
national de Marseille. Music by Rone (FRA) Room With A View 17 – 18 december 2021

Biljetter & info

Spelas på

Stora scen

Föreställningslängd

70 min utan paus

Övrigt

Håll dig uppdaterad om biljettläget! 
Prenumerera på vår nyhetsbrev
Observera att musiken är inspelad.

Ett sista rave före apokalypsen


Franska kollektivet (LA)HORDE sätter protest, revolution och uppror på scenen. Tillsammans med franske electrostjärnan Rone och med 15 dansare från Ballet national de Marseille är Room With A View en frenetisk revolt i ett vibrerande techno-universum.

Room With A View är ett vitt blad. Ett stenbrott. En vit kub i civilisationens utkant där vad som helst kan hända. En kollaps, eller en nystart? En electro-dansupplevelse fylld av referenser till såväl italienska renässans-skulptörer som science fiction och Greta Thunberg.
Vi möter en flock av desperata anarkister som gör allt för att utmana gränser. Med skärvor från såväl nycirkus och rave som gatan och nattklubbens dansuniversum blir kaos plötsligt något hoppfullt.

Rone är en av Frankrikes mest välrenommerade DJ:s och producenter inom electro. Genom samarbetet med (LA)HORDE tar han för första gången klivet över till scenkonstområdet.


De tre konstnärerna

(LA)HORDE är ett kollektiv bestående av Marine Brutti, Jonathan Debrouwer och Arthur Harel. De arbetar tillsammans sedan 2013 med bland annat film, videoinstallationer, teaterregi och koreografiskt skapande. Sedan 2019 är trion knuten till Ballet National de Marseille som konstnärligt team. Gruppen gästade Dansens Hus så sent som 2019 med föreställningen TO DA BONE om Youtube-fenomenet jumpstyle.

(LA)HORDE skapar instabila universum och fascinerande fiktioner som utmanar betraktaren i hens sätt att uppleva och tolka konstverket. Deras drivkraft är utmana och bryta kontexter av olika konstnärliga begrepp så som samtida konst och rörelse.

Medverkande

Koncept

RONE & (LA)HORDE – Marine Brutti, Jonathan Debrouwer, Arthur Harel

Musik

RONE

Regi, koreografi

(LA)HORDE – Marine Brutti, Jonathan Debrouwer, Arthur Harel tillsammans med dansarna från The Ballet national de Marseille

Konstnärlig assistent

Julien Ticot 

Scenografi

Julien Peissel

Scenografi assistent

Elena Lebrun

Teknisk rådgivning scenografi

Sébastien Mathé

Ljusdesign

Eric Wurtz

Ljusassistent

Mathieu Cabanes

Ljudtekniker

Jonathan Cesaroni
César Urbina 

Kostym stylist

Salomé Poloudenny 

Kostym

Nicole Murru 

Hårdesign

Charlie Le Mindu

Fysisk förberedelse

Waskar Coello Chavez

Repetitör

Thierry Hauswald and Valentina Pace

Scenmästare

Rémi D’Apolito

Ett beställningsverk

Verket skapades 5 mars 2019 på Théâtre du Châtelet, med beställning av Theatre of Châtelet i överenskommelse Décibels Production och Infiné.

Samproduktion

Théâtre du Châtelet, Ballet national de Marseille, Grand Théâtre de Provence.

Med stöd av

DRAC PACA, Ministère de la Culture, Ville de Marseille, BNP-Paribas foundation.

Foto

Cyril Moreau

ad