Biljetter

15 nov

19:00

16 nov

19:00

1983 fick koreografen Anna Teresa de Keersmaeker sitt internationella genombrott med ”Rosas danst Rosas”. Sedan dess har föreställningen spelats otaliga gånger, och hunnit att bli ett av den samtida dansens verkligen klassiker.

Nu har hennes kompani Rosas återigen tagit upp den i sin repertoar. Och äntligen ska den svenska danspubliken få chansens att se detta ikoniska verk.

Ett av säsongens absoluta måsten!

Om koreografen

Rosas Danst Rosas – ett historiskt genombrott

Introduktion av Lis Hellström Sveningson

I samband med föreställningen Rosas danst Rosas ger Lis Hellström Sveningson en fördjupande inblick i föreställningen och hur den påverkat dans- och kulturfältet i hela världen. Vad är det för strukturer och energier som karaktäriserar dansverket och hur kom det att bli ett viktigt fundament i Anne Teresa de Keersmaekers koreografiska arbete? Hur gick utvecklingen vidare och vad har Rosas danst Rosas att säga oss idag? Det är frågor som introduktionen försöker belysa.

Lis Hellström Sveningson är kulturskribent och dans- och teaterkritiker, i Göteborgs-Posten, Danstidningen och flera andra publikationer. Hon har arbetat i en rad olika medier och genrer, sedan trettio år som frilans med Göteborg som bas. Vid sidan av journalistiken undervisar hon i danshistoria samt skrivande och presentation på en rad olika utbildningar och är också anlitad som föreläsare, samtalsledare och debattör.

Biljetter

Dela event: