Biljetter

5 maj

19:00

Årets Urban Connection inleds med en fullmatad kväll som gör att du inte kan sitta still! De franska superstjärnorna Les Twins kommer till Dansens Hus och Sverige för att leverera en halsbrytande och sprakande show.

Under Urban Connections öppningskväll kommer du att möta våra hedersgäster, Les Twins, som sätts på prov och utmanas. Du kommer också att bjudas på smakbitar från övriga festivalpunkter med bland andra JUCK och Crazy Artist Movement – allt framfört till livemusik av funkbandet The Royal Nelson Orchestra. Det blir en svängig, spretig och svindlande kväll som du sent kommer glömma.

Superlativen räcker nästan inte till för att beskriva Les Twins storhet. De har på kort tid etablerat sig som ett av streetvärldens tyngsta namn. När de inte dansar med Beyoncé har de turnerat med Cirque de Soleil, medverkat i ett Nintendo Wii-spel, modellat för Jean- Paul Gaultier och kammat hem segrar på streettävlingar världen över. 2011 vann de Juste Debout i kategorin hiphop new style.

De är kort sagt det hetaste inom hiphop. Enäggstvillingarna Larry och Laurent Bourgeois känns igen på sin lika halsbrytande som humoristiska dansstil, som till och med har kallats ”twins-style”. Med en osviklig musikalitet utmanar de fysikens lagar och tycks göra det omöjliga möjligt. De har ett samspel som är få förunnat och som får deras freestyle att se ut som koreografi.

Kvällens band, The Royal Nelson Orchestra, är en sammansättning av musiker, som i olika skepnader och under ledning av Fredrik Nelson backat upp de flesta artister inom svensk hiphop och soul. De har suttit som husband på hiphopklubben ”Replayed” och soulklubben ”Keys” på Fasching. Till Dansens Hus kommer The Royal Nelson Orchestra i sitt hittills största format. Med sig har de några av Sveriges främsta blåsmusiker som uppbackning. Det kommer bli en kreativ sammandrabbning utan dess like!

Föreställningen stöds av Franska Insitutet

Logo-french-institute
Biljetter

Dela event: