Kliv in i en värld fri från vardag, fylld av puls, grooves och rytm.

Biljetter

Föreställningslängd

45 minuter

3 dec

20:30

4 dec

18:00

29 okt

19:00

30 okt

19:00

Med förankring i house dans traditionen, skapar dansarna Johanna Fröjd, Mona Namér och Fanni Ijäs tillsammans med Dj Nedda Sou ett rum för att utforska vikten av en rit i ett kollektivt firande och läkande. Om en rit släcks på en plats kommer den att uppstå i en annanI föreställningen Skiftet undersöker de vad det innebär att komma ihop, skapa symboler och att fira liv. Genom att uppmärksamma detaljer och utforska kraften i repetitiva, förföriska och sensuella grooves, handlar Skiftet om kroppens och sinnets helighet likväl som att kunna omvandla det dramatiska i människan och världen.

Koreografen och dansaren Johanna Fröjd, är baserad i Stockholm. Framförallt är hon inspirerad av house kultur med dess sociala och kulturella kontext och aspekt. Dansarna, Mona Namér och Fanni Ijäs har lång erfarenhet inom streetdansfältet och är aktiva inom battle, klubbkultur, performativa kontexter och undervisning, vilket är det som förenar alla tre dansarna i verket. Dj Nedda Sou är även dansare, och det är från klubbandet på House klubbarna i NYC som utbytet började.

Johanna Fröjd

Koreografen Johanna Fröjd, är baserad i Stockholm. Framförallt är hon inspirerad av house kultur med dess sociala och kulturella kontext och aspekt. Där utforskar hon freestyle dans inom olika fält både sceniskt, på klubb, jam, battle och som pedagog.

Det senaste året har hennes arbete kretsat kring det rituella, som när dans tar plats i kropp, själ och sinne, och möjliggör förändring och utveckling hos deltagaren.

Under hösten medverkar hon bland annat som dansare i verket Festen, av Viktor Fröjd och Figuren, av Maria Naidu. Hon arbetar även som lärare på Åsa folkhögskola och är medlem i danskollektivet De La Vibe. 

Johanna har utbildat sig på Åsa Folkhögskola och har en kandidat i demokrati och mänskliga rättigheter från Enskilda högskolan i Stockholm. Läs mer om Johanna

Fanni Ijäs

Fanni Ijäs är en finsk dansare, koreograf och danslärare baserad i Stockholm. Hennes arbete fokuserar på klubbkultur och socialdans. Hon är inspirerad av streetdansstilarnas sociala och kulturella kontext och hur dessa kan användas som en utgångspunkt för att arbeta i sceniska och pedagogiska sammanhang. Hon arbetar även med frågor kring decentralisering och dekolonisering av scenkonst fältet i syftet av att skapa plats för streetdansare och streetdansstilarna.

Hennes arbete inom dansfältet består av arbete inom performativa kontexter, undervisa dans och dansdidaktik samt organisera och praktisera house dans i klubbar, jams och battles. Ijäs har en kandidatexamen i danspedagogik från DOCH (Stockholm) och har studerat på Ecole des Sables (Toubab Dialaw). Hon är initiavtagare till och medlem i housedanskollektivet De La Vibe. Läs mer om Fanni

Mona Namér

Mona är uppvuxen i Göteborg men har nu sin bas i Stockholm. Hon är dansare och koreograf och medlem i danskompaniet Twisted Feet. Hon är utbildad på Broadway Dance Center i New York och hon har bott och arbetat i Paris, London och Johannesburg.

Bland Monas meriter finns samarbeten med Little Dragon, Branko och Aurelia Dey.  Hon har koreograferat och dansat på AFROPUNK Brooklyn, Kampnagel Live Art Festival Hamburg och Way Out West, samt medverkat i "5 Degrees" på Stora Teatern, Wallstreet på Göteborgsoperan och La Robe / The Dress på La Villette i Paris. Läs mer om Mona

Nedda Sou

Nedda Sou är en Amsterdam-baserad tvärvetenskaplig skapare med rötter i Marocko. Hennes kärlek till musik och klubbkultur började i hennes tidiga tonår. Som professionell dansare hade hon alltid en stark koppling till musik och började ganska snabbt att experimentera. Ända sedan det ögonblicket har hennes kärlek till hantverket växt. Atmosfären som musik skapar för att berätta en historia och den lust som musiken ger henne att dansa är drivkrafterna bakom hennes verk. Läs mer om Nedda

Biljetter

Dela event: