En dröm om milslånga lockrop, polyamorösa parningsdanser och ett mörker att sjunga tillsammans i.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

10 mar

19:00

11 mar

19:00

12 mar

16:00

12 mar

19:00

Obs! Det förekommer mycket rök i föreställningen.

Vi är många arter som går en osäker framtid till mötes. Även om delar av mänskligheten ofta tror sig stå mitt på scenen, utspelar sig det riktiga dramat i kulisserna: bland knott och ohyra, prassel och läten, och i dansens taktila relationer.

Stina Nybergs verk, The Dawn Chorus, utgår från fåglar som dör, men också från fågeln som metafor för en möjlig ny framtid.

Fågeln har en självklar plats i danshistorien och har genom en mängd verk tagit plats på scenen. The Dawn Chorus kommer att ta avstamp i några av dessa historiska fågeldanser och parallellt ta sig friheten att föreställa sig världen från en annan utgångspunkt. Det processinriktade utvecklandet av verket är en övning i lägga märket till andra detaljer och i att lyssna: till småfåglar, småhistorier och små rörelser. En möjlighet att med fågeln som följeslagare byta perspektiv på tillvaron.

I The Dawn Chorus drömmer vi om milslånga lockrop, polyamorösa parningsdanser och ett mörker att sjunga tillsammans i.

Intervju med Stina och Maria om The Dawn Chorus
Foto: Lia Jacobi

Stina Nyberg

Stina kommer från Örnsköldsvik men är numera bosatt i Stockholm. Hennes bakgrund som dansare och koreograf är gedigen både nationellt och internationell. Bland annat koreograferade hon musikgruppen The Knifes show Shaking the Habitual som flitigt turnerades runt i USA och Europa 2012-2014. På uppdrag av Statens konstråd utvecklade Stina en koreograferad stadsvandring utifrån hundens perspektiv (2020). Utöver detta har Stina koreograferat Tones & Bones för Cullbergbaletten, verket Thunderstruck (2017), The woman who lit the world (2014), med mera. Stinas verk karaktäriseras ofta av en avantgardistisk och folklig ton där det lilla ofta är det stora och tvärtom.

Biljetter

Dela event:

Norrdans Extended 12 mars

Ta del av ett fullspäckat program med Artist talk, interaktivt verk och filmvisningar.