Biljetter

26 sep

19:00

27 sep

19:00

De sex dansarnas kroppar är lika nakna som scenrummet som omger dem och till pianotoner av Chopin framför de en minimalistisk och avskalad koreografi. Utan av tveka inför att visa upp exponerade kroppar på scenen skildrar koreografen Daniel Léveillé den mänskliga existensens sårbarhet.

Det handlar om sexualitet och behov av närhet, men lika mycket om alienation och ensamhet. I The Modesty of Icebergs visas kroppen upp som ett kliniskt objekt, och betraktaren tvingas på så sätt konfronteras med sin egen voyeurism. Skakande muskler och dallrande kött blir bevis på det omöjliga i strävan efter perfektion.
Daniel Léveillés konstnärskap har ofta kretsat kring den mänskliga kroppen och dess rörelser, och i The Modesty of Icebergs tränger han djupare in i ämnet. Genom enkla och repetitiva rörelser lyfter Léveillé fram såväl skörhet som kraft i den här kompromisslösa och vackra föreställningen.

Om Daniel Léveillé

Den kanadensiska koreografen och dansaren Daniel Léveillé är en framträdande gestalt, såväl på Quebecs dansscen som internationellt. Han grundande 1991 sitt nuvarande kompani Daniel Léveillé Danse. Sedan 2001 har Daniel Léveillé arbetat med den nakna kroppen som främsta fokus. The Modesty of Icebergs ingår i Léveillés trilogi Anatomy of imperfection tillsammans med Amour, acide et noix (2001) och Crépuscule des océans (2007) som presenterades i sin helhet på Dance Venice Biennale 2010.

Biljetter

Dela event: