Batsheva Dance Company från Tel Aviv är ett av världens mest omtalade kompanier. Tio år efter senaste besöket kommer de äntligen tillbaka med föreställningen Three koreograferad av Ohad Naharin.

Biljetter

15 nov

19:00

16 nov

19:00

17 nov

19:00

Föreställningen präglas av Naharins fascination för kroppen, rörelserna uttrycks från fingerspetsarna ända ner till tårna. Det timslånga verket framförs av 17 dansare och består av tre delar: Bellus till Glenn Golds klassiska inspelning av Bachs Goldbergvariationerna, Humus till lugn elektronisk musik av Ohad Fishof och slutligen den längsta delen; Secus som genomsyras av popmusik och fragmenterade rörelser.

− Det går inte att komma ifrån Ohad Naharins stora betydelse för den samtida dansen. Hans egen rörelsemetod Gaga är avsedd att läka och stärka kroppen. Kombinationen av denna träning som gör dansarna både känsliga och explosiva och Ohad Naharins stramt strukturerade dramaturgi gör Three till ett mästerverk. Det vill jag erbjuda vår publik att få ta del av, säger Dansens Hus Teaterchef Annelie Gardell.

Batsheva Dance Company grundades 1964 i Israel. Med tiden har det blivit ett framgångsrikt, världsberömt, kritikerrosat kompani och en kulturell förebild i Israel. Naharin, Batshevas konstnärliga ledare sedan 1990, är med sitt distinkta uttryck en av den samtida dansens mest hyllade personer. New York Times beskriver honom som ”en av världens viktigaste koreografer”.

Han är skapare av det innovativa dansspråket Gaga, en uppmjukande träningsform som utövas av både professionella dansare och icke-dansare världen över. Den 9 mars hade filmen Mr Gaga svensk premiär och visades under Tempo Dokumentärfestival. Filmaren Tomer Heymann, vän med Naharin sedan mer än tjugo år, har i filmen mejslat fram ett nyanserat porträtt av honom. I höst kommer filmen att visas på Folkets Bio Läs mer här >

Med stöd av Familjen Robert Weils Stiftelse.

Biljetter

Dela event: