Biljetter

17 apr

19:00

18 apr

19:00

Akram Khan och Israel Galván är två mästare inom varsin genre: den indiska kathakdansen och flamencon. Nu möts de i en explosiv föreställning i sökandet efter en dans utan kompromisser.

 Ljudet av stampande klackar och klappande händer blandas med röster och trummor. TOROBAKA hämtar sitt namn från en dikt av poeten Tristan Tzara. Tjuren (toro) och kon (vaca) är heliga djur i de båda dansarnas traditioner och får här representera dansstilarnas möte. Men istället för att härma varandra skapar Khan och Galván tillsammans något helt nytt.

Akram Khan är ett av dansens verkliga världsnamn och är verksam inom både samtida dans och indisk kathak. Han har arbetat med allt från Kinas nationalbalett till Sylvie Guillem till artister som Kylie Minogue. Han har tidigare gjort bejublade besök på Dansens Hus med föreställningarna Zero Degrees och 4D.

Den mångfaldigt prisbelönade Israel Galván har verkat i den samtida flamencons framkant i tjugo år. Galván är känd för sin innovativa koreografi och sin utsökta teknik. 2013 gästade han Dansens Hus med La Curva .

Tillsammans med fem musiker bjuder Khan och Galván på en kompromisslös och medryckande föreställning där röst och rytm är lika viktigt som rörelse. Missa inte detta mästarmöte mellan två av dansens verkliga giganter!

Biljetter

Dela event: