Två spännande kort-akter från den urbana dansscenen.

Biljetter

5 dec

18:00

5 dec

20:00

”Take the floor”  är ett kortformat där dansare kan testa att koreografera, prova idéer eller visa en kortare föreställning.

Vi bjuder dig på en rytmisk och djup housemusik-upplevelse med AxAKavAT och Chiara “Ce re s” Gilioli petar i sin inre flora av olika kvinnor och vad det innebär att göra slut med uppfattningen ”I am, so what am I not?”

Om koreografen

AxAKavAT: ”Ha mage till”

Koreografi: Binita Kharel & Fredrika Burvall
Dans: Binita Kharel, Fredrika Burvall, Abisola Akinade & Rebecca Livaniou
Videoprojektion: Stina Théren

Vad håller dig tillbaka? ”Ha mage till” undersöker varför vi inte vågar skapa det vi vill, utvecklas inom det vi önskar eller fullfölja våra drömmar. Verket är en work in progress där vi gestaltar och testar dansarnas gränser med riktning mot att släppa motstånd och stärka modet.
AxAKavAT strävar efter att skapa en miljö där gruppen främjar individerna att komma fram och blomstra. På scenen visar gruppen ett utdrag om 15 minuter där AxAKavAT genom projektioner, röst och rörelse utmanas till att våga.

AxAKavAT består av:

Binita Kharel, som tidigare Dansens Hus-besökare känner igen från produktionen FATTA (2015) och ”Fill me in (2017) Med ”Ha mage till” gör Binita sitt första verk som konstnärlig ledare.

Fredrika Burvall, tillhör det nystartade crewet Cipha64 med bas i Stockholm. Hon undervisar och organiserar workshops/klubb för att bidra till dansscenen på hemmaplan och har även framträtt i olika produktioner såsom “Art Beyond Conventional Means” av Joel Gläfke,

Rebecca Livaniou
Hon är dansare baserad i Stockholm aktiv inom svenska och internationella battlescenen. Hon har utbildat sig på Åsa folkhögskola och på Dans och Cirkushögskolan. Rebecca har medverkat i Fatta dans (2015), Unvolution (2018), The Hiphop Symphony (2018-2019) och senast som koreograf och dansare i Contemplation (2019).

Abisola Akinade
Abisola Akinade är baserad i Manchester, UK. Hon har över 15 års erfarenhet av olika stilar, men på senare tid har hon fokuserat på house dance. Abisola är en av medlemmarna i det nybildade, sju personer stora, housekollektivet Tantara.

Chiara “Ce re s” Gilioli: ”All That I Am”

Koreografi, scenografi, kostym, ljus: Chiara “Ce re s” Gilioli
Dans: Chiara “Ce re s” Gilioli.

I am, so I am not..? Detta är den meningen vi ofta använder för att definiera oss själva – och som gör att vi fastnar i en struktur som försöker kontrollera det som inte går att etikettera.
Vi tror att beteckningar hjälper oss att förstå essensen av saker, men vad händer  till exempel när vi försöker definiera en kvinna genom att använda en etikett? Sexig, stark, pragmatisk, aggressiv, labil, lugn …?

Efter att ha genomlevt en stor förändring i mitt liv grävde jag mer och mer i mig själv och utforskade olika sätt att röra mig på – lät dem blomma ut på sina egna vis, precis så som de själva önskade.
Jag hittade en hel uppsättning av kvinnor där inne, kvinnor som genom åren hade tynat bort av allt för många ” I am, so I am not”. Jag vill radera uppfattningarna om att ”vara en kvinna”. Låta alla dessa olika kvinnor i mig utvecklas. Ge dem chansen att smälta samman för att visa vem jag är. För allt detta, är jag.

Musiken och Beatet är en mix av hiphop och elektroniska ljud, med en skör vibe som växlas med kraftfulla trummor.

Biljetter

Dela event: