Vi kickar igång den allra första Late Night-kvällen inne på Lilla scen med föreställningen NOD av Viktor Fröjd, Marika Peura och Christine Nypan. När de vänt ut och in på vad en dansares kropp är kapabel till, fortsätter vi ut i Lilla foajén och lyssnar på DJs towLie och Johannes Björhn. Kvällen är ung och allt är möjligt!

Biljetter

27 sep

21:00

28 sep

21:00

viktor fröjd, marika peura, christine nypan – NOD

En dansare spenderar tio år, femton år, tjugo år på att öva rörelserna. Sätta takten. Få till tekniken. Vinna tävlingarna. Nöter in kroppen i en dansform: charmig, snabb, clean. Aldrig trött, svag eller sned. 

Men vad gör man om man tror att det finns mer än så att hämta ur den konstform man tränat sig i? Vad händer när en kropp tränad i en social danskultur, en värld av showcases och battle, börjar använda sin konst och sitt rörelsespråk för att ställa andra frågor?

På scen möter vi tre dansare med streetbakgrund i akut behov av att utmana rummet och tiden, använda sin kultur och sitt språk för att undersöka frågor som vanligtvis är förbehållna de som arbetar i den samtida dansen och scenkonsten. De plockar isär dansen, skakar om beståndsdelarna, tänjer ut och masserar dem, arrangerar dem i nya former och tar sig an rörelser som om de vore forskare som undersökte sin egen arvsmassa.

NOD vill förflytta publiken in i ett universum av att se och uppleva rörelse inifrån och ut. Med närvaro i tid och rum söker det efter att skapa ett fokus hos både åskådare och dansare som gör det möjligt att hitta närmare kärnan i dansen. Låta det ta tid. Se och se på nytt. Komma nära. Låta den dansade processen på scen inte bara synas och höras – utan kännas.

Biljetter

Dela event: