Biljetter

20 feb

19:00

21 feb

19:00

Med stor glädje har vi nöjet och äran att på lördagen den 21 feb kl 14:00 på Stora scen presentera koreograf Anne Teresa De Keersmaeker, scenkonstnären och teoretikern Bojana Cvejić och professor André Lepecki i ett samtal om boken
A Choreographer’s Score. Fri entré. Samtalet varar ca 1-1,5 h och hålls på engelska.


På en avskalad scen möts de sju dansarna i kompaniet Rosas och de sju musikerna i gruppen Ictus. Musiken och dansen smälter samman i en magisk och intuitiv föreställning. 

 I den banbrytande föreställningen Vortex Temporum undersöker koreografen Anne Teresa De Keersmaeker hur tiden expanderar, drar ihop sig och förflyttar sig. Verket är baserat på den franska kompositören Gérard Griseys stycke med samma namn. Grisey, en av pionjärerna inom spektralmusik, utforskar i sin musik både musikaliska mönster och tidsförlopp. Spektralmusiken utgår ifrån överklanger och Griseys stycke vindlar i cirklar och spiraler.

Till den komplexa musiken förenar sig dansarna, och tillsammans med musikerna i Ictus bjuder på en fängslande och förtrollande föreställning.

Den belgiska koreografen Anne Teresa De Keersmaeker har sedan starten av sin karriär varit oerhört betydande inom den samtida dansen. Hon grundade kompaniet Rosas 1983. Sedan dess har Rosas turnerat över hela världen, kammat hem otaliga priser och utmärkelser och skapat en imponerande serie koreografiska verk.

Missa inte chansen att ta del av ett musikaliskt mästerverk och se ett av världens mest inflytelserika kompanier när de besöker Dansens Hus!

Läs mer om Rosas: http://www.rosas.be/, www.facebook.com/rosasdancecompany.

Biljetter

Dela event: