26-27 april 2018

GöteborgsOperans Danskompani/Kungliga Baletten/Skånes Dansteater 3D

Sveriges nya dansartister kliver fram i ljuset.


Biljetter & info

Längd: ca 80 min (utan paus)
Spelas på: Lilla scen


Tre städer. Tre världspremiärer. Tre av Sveriges främsta danskompanier. Välkommen till ett unikt nationellt samarbete mellan tre av Sveriges främsta danskompanier: GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga Baletten och Skånes Dansteater.

Under våren har en koreograf, utvald av varje kompani, vistats hos ett av systerkompanierna och skapat ett nytt verk för dess dansare. Resultatet: tre fantastiska dansverk framförda av landets främsta dansare!

Katrín Hall, konstnärlig ledare för GöteborgsOperans Danskompani, Nicolas Le Riche, konstnärlig chef Kungliga Baletten och Åsa Söderberg, konstnärlig ledare för Skånes Dansteater, ger följande gemensamma uttalande om 3D:

”Vår tanke med projektet är att skapa nya möjligheter till utveckling genom utbyte. Vi är måna om att vårda och stimulera våra dansares kreativitet och med det här projektet skapar vi en plattform för nya talanger, en chans för dansare att utvecklas som koreografer. Det här är första gången dessa tre av Sveriges ledande danskompanier möts på det här sättet och det ska bli väldigt spännande att se resultatet av denna intensiva process.”

Verken

Sarah Bellugi-Klima (Skånes Dansteater) med verket ”Vermillion Ever After…”
Dorotea Saykaly (GöteborgsOperans Danskompani) med verket ”Rosy Retrospection”
Lea Ved (Kungliga Baletten) med verket: ”these parts we cannot hold”

ÖVRIGA SPELDATUM

20-21 april GöteborgsOperans Lilla scen
4-5 maj Skånes Dansteater, Malmö