6-7 sep 2018

TAO Dance Theater (CHN) 4 & 5

Fantastieggande, förföriska, hypnotiserande. TAO Dance Theater har förtrollat den svenska publiken med sina tidigare föreställningar på Dansens Hus. Nu är de här för ett efterlängtat återbesök. Den här gången med de två sammanflätade verken ”4 & 5”.


Biljetter & info

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: ca 80 min (inkl paus)


”4” och ”5” är i mångt och mycket varandras totala motsatser. I ”4” rör sig fyra dansare som i ett magnetiskt fält. De söker varandra, men överväldigas av en osynlig kraft. De dras ihop, slungas iväg – aldrig någonsin kommer de fyra i kontakt med varandra. Lätt flyter de över golvet, snudd på omänskliga med sina svartmålade ansikten och uniforma kostymer.

I ”5” syns fem tunga kroppar i en väv av mänskligt liv som stilla vältrar sig fram. En kompakt, trög skulptural massa av kropp, rakade huvuden och identiska tyger. Både hänförande och kusligt.

Musiken till båda verken är komponerad av den kinesiske indie-folk rock-musikern Xiao He. En celebritet i det kinesiska kulturlivet ända sedan hans debut i slutet av 1990-talet med det experimentella bandet Glorious Pharmacy. Hans speciella stil av traditionell kinesisk musik, jazz, elektroniska beats har gjort honom känd långt utanför Kina och genom åren har han turnerat i både USA och Europa.

Senast kompaniet visades på Dansens Hus var våren 2016. Då med verken ”6” & ”7” som spelades för två överfulla hus.