Hela säsongens program

KÖP

6-7 sep 2018

TAO Dance Theater (CHN)
4 & 5

Fantastieggande, förföriska, hypnotiserande. TAO Dance Theater har förtrollat den svenska publiken med sina tidigare föreställningar på Dansens Hus. I september kommer de på efterlängtat återbesök. Nu med de två sammanflätade verken ”4 & 5”.

”4” och ”5” är i mångt och mycket varandras totala motsatser.
I ”4” rör sig fyra dansare som i ett magnetiskt fält. De söker varandra, men överväldigas av en osynlig kraft. De dras ihop, slungas iväg – aldrig någonsin kommer de fyra i kontakt med varandra. Lätt flyter de över golvet, snudd på omänskliga med sina svartmålade ansikten och uniforma kostymer.

I ”5” syns fem tunga kroppar i en väv av mänskligt liv som stilla vältrar sig fram. En kompakt, trög skulptural massa av kropp, rakade huvuden och identiska tyger. Både hänförande och kusligt.

Musiken till båda verken är komponerad av den kinesiske indie-folk rock-musikern Xiao He. En celebritet i det kinesiska kulturlivet ända sedan hans debut i slutet av 1990-talet med det experimentella bandet Glorious Pharmacy. Hans speciella stil av traditionell kinesisk musik, jazz, elektroniska beats har gjort honom känd långt utanför Kina och genom åren har han turnerat i både USA och Europa.

TAO Dance Theater har sedan starten 2008 blivit ett av Kinas internationellt mest uppskattade danskompanier. De har fått en roll som landets mest utforskande och förnyande när det gäller den samtida dansen i Kina, och de har samarbetat med ledande kinesiska konstnärer i olika genrer såsom teater, musik, film och konst.
Kompaniet har turnerat världen runt och visat sina föreställningar på såväl New Yorks Lincoln Center såsom operahuset i Sydney.
Våren 2016 var kompaniet senast på Dansens Hus. Då med ”6” & ”7” som spelades för två överfulla hus.

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: ca 80 min (inkl paus)

  • ”A heart-stopping moment of wonder and discovery.”

    The Australian (Australia)

  • ”....Magical, surreal , bizarre, extraordinary, astonishing, confusing, illuminating....an absolute experience not to be missed”

    The Clothesline (Australia)

  • ”Both high concept and thrillingly simple, and proves Tao an outstanding new voice in international dance”

    London Evening Standard( UK)

Säsongspaket 2018

Denna föreställning ingår i säsongspaket Fredagsmys. Läs mer här

Föreläsning 6 sep

Si Han, Kina-intendent vid Östasiatiska museet/Världskulturmuseerna, om den kinesiska individualismen i konsten. Klicka och läs mer...

MEDVERKANDE

Koreograf Tao Ye
Musik Xiao He
Ljusdesign Ma Yue, Tao Ye
Kostym Tao Ye, Duan Ni, Li Min
Repetitionsledare Duan Ni
Dansare "4" Yu Jinying, Huang Li, Ming Da, Guo Huanshuo
Support Gdansk Festival, Poland

Hela säsongens program