4–6 mars 2021

Ludvig Daae (SWE) Landscape

Att ta sig an en föränderlig värld, tillsammans.


Biljetter & info

Håll dig uppdaterad om biljettläget! Formulär för att få en notis

Urpremiär på Dansens Hus
Spelas på: Stora scen med sittplats på scen
Föreställningslängd: 60 min

Biljettpris: Från 100 - 200 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


Sällan har ett verk känts mer brännande än Ludvig Daae:s nya verk ”Landscape”.

Fyra dansare, med olika bakgrund, låter den föränderliga och oförutsägbara värld som kulturarbetare befinner sig i just nu påverka och ta plats i processen. De fyra lägger ihop sina erfarenheter och undersöker var deras upplevelser överlappar, och vad som skiljer dem åt. Gruppen lär av varandra och låter arbetet organiskt utvecklas tills det finns en gemensamt landskap och de kan droppa in och ur varandras världar.

“Landscape” visar att vi alla är alldeles egna, unika och komplexa – men samtidigt alltid del av samma enorma gemenskap.

Publiken möter dansarna i ett flexibelt landskap – en plats där väggar plötsligt flyttar på sig. William Rickmans ljudspår är den femte dansaren – en energi som både leder och eskorterar dig på resan. Du väljer själv hur du vill ta dig an upplevelsen: från en plats, eller om du vill följa ljud och rörelse.

Jag ser “Landscape” som ett hus byggt av många personer. Jag är arkitekten, men när du går genom huset hittar du många fingeravtryck och ser att huset byggts med diverse olika tekniker och traditioner som alla representerar en individuell bana genom historien, säger Ludvig Daae.