Hela säsongens program

KÖP

9-10 nov 2018

Mari Carrasco (SWE)
Paper plane

Blixtrande dans på sluttande plan.

I Riksteaterns Paper Plane möter vi fyra dansare som tar med oss på en resa till ett parallellt universum. I centrum står ett vikt pappersplan, som dansarna påverkas av och förhåller sig till.
Kropparna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om. Atmosfären skiftar; från meditativt lugn till bubbligt kaotiskt.

Musiken i föreställningen är komponerad av den världskända kompositören Mikael Karlsson. Mikael har bland annat arbetat tillsammans med koreografen Alexander Ekman i flera uppsättningar, bland annat den oerhört hyllade ”A Swan Lake”. Han har också samarbetat med artister såsom Lykke Li och Kleerup.

Tillsammans med scenografen Johanna Mårtensson och ljusdesignern Heiða Kristín Ragnarsdóttir har Mari Carrasco och Mikael Karlsson skapat en magisk och vacker värld där det är svårt att urskilja vad som är verklighet och illusion. Resultatet är en visuellt intagande föreställning om att försvinna in i våra drömmar och vårt undermedvetna. Där det både går blixtrande snabbt, och drömmande långsamt.

Foto: Chrisander Brun

Foto: Chrisander Brun

MER OM: MARI CARRASCO

Mari Carrasco är dansare och koreograf. Hon fick sitt stora genombrott 2013 med föreställningen Bartolomeo som hyllades både nationellt och internationellt. Föreställningen turnerade med Riksteatern och visades över 100 gånger runt om i Sverige. Under 2014 gick den sedan på en världsturné och visades bland annat i New York, Okinawa, Madrid, Amman, Ramallah, Belfast och Helsingfors.
Mari Carrasco har också samarbetat med bland annat Norrdans och Dansstationen, och gjorde också koreografin till den hyllade teater- och dansföreställningen; Girls will make you blush som var ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands teater.

MER OM: MIKAEL KARLSSON

Kompositören Mikael Karlsson bor sedan 2000 i New York. Han har bland annat uppmärksammats för sitt arbete med koreografen Alexander Ekman. De två har bland annat samarbetat kring de hyllande föreställningarna A Swan Lake för den Norske Opera och Ballet, och Midsommarnattsdröm på Kungliga Operan.
Mikael Karlsson hyllades för sitt sommarprat i Sveriges Radio 2016. Klicka här för att lyssna
Han har också gjort musik till Battlefield Bad Company I och II, jobbar just nu med tre olika operaprojekt och samarbetat med en rad artister såsom Anna von Hausswolff, Kleerup och Lykke Li.
Läs mer om Mikael Karlsson

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: 40 min

  • ”En metafor för mänskliga drömmar”

    NORRBOTTENSKURIREN

  • ”Naturlagarna ställs på ända i en dansens origamikonst full av motstånd, lek och begär.”

    GEFLE DAGBLAD

  • ”Sekunderna innan man svimmar.”

    ARBETARBLADET

Säsongspaket 2018

Denna föreställning ingår i säsongspaketet After Work. Läs mer här

MEDVERKANDE

Koreografi Mari Carrasco
Dansare Stacey Aung, Jade Stenhuijs, Rita Lemivaara, Gesine Moog
Kompositör Mikael Karlsson
Ljusdesign Heiða Kristín Ragnarsdóttir
Scenograf Johanna Mårtensson
Kostym Mari Carassco
Foto Urban Jörén
Trailer Riksteatern
Produceras av Riksteatern

Föreställningen produceras av:

 

Hela säsongens program