9-10 nov 2018

Mari Carrasco (SWE) Paper plane

Blixtrande dans på sluttande plan.


Biljetter & info

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: 40 min


I Mari Carrascos Paper Plane möter vi fyra dansare som tar med oss på en resa till ett parallellt universum. I centrum står ett vikt pappersplan, som dansarna påverkas av och förhåller sig till.
Kropparna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om. Atmosfären skiftar; från meditativt lugn till bubbligt kaotiskt.

Föreställningen är ett beställningsverk av Riksteatern. Tillsammans med scenografen Johanna Mårtensson och ljusdesignern Heiða Kristín Ragnarsdóttir har Mari Carrasco och kompositören Mikael Karlsson skapat en magisk och vacker värld där det är svårt att urskilja vad som är verklighet och illusion. Resultatet är en visuellt intagande föreställning om att försvinna in i våra drömmar och vårt undermedvetna. Där det både går blixtrande snabbt, och drömmande långsamt.

Musiken i föreställningen är komponerad av den världskända kompositören Mikael Karlsson. Mikael har bland annat arbetat tillsammans med koreografen Alexander Ekman i flera uppsättningar, bland annat den oerhört hyllade ”A Swan Lake”. Han har också samarbetat med artister såsom Lykke Li och Kleerup.

 

  • ”En metafor för mänskliga drömmar”

    NORRBOTTENSKURIREN

  • ”Naturlagarna ställs på ända i en dansens origamikonst full av motstånd, lek och begär.”

    GEFLE DAGBLAD

  • ”Sekunderna innan man svimmar.”

    ARBETARBLADET