20-21 mars 2020 (Stora Scenen)

Dansk Danseteater / Pontus Lidberg (DEN) Siren

## INSTÄLLD ##
Mitt på scenen - ett akvarium fyllt med vatten. I och omkring - begär som aldrig kommer att stillas, om längtan, ensamhet och sirenens sång som en källa till impulsiv kreativitet. 


Biljetter & info

Vi måste tyvärr meddela att nästa veckas föreställning ”Siren” med Dansk Danseteater/Pontus Lidberg är inställd. Detta beror på restriktioner ifrån de danska myndigheterna gällande danska medborgares resor utanför Danmark. Du som har biljett till föreställningen kommer att få mer information via mail om återköp av biljetter.


Föreställningens längd 60min


 

Vi känner till berättelsen om Odysseus som motstår sirenernas sång genom att hälla vax i sina egna och hans sjömäns öron. I Pontus Lidbergs ”Sirens” har temat flyttats till en samtida vattenvärld där den magiska sången inte bara bär med sig ond bråd död, utan även är en oberäknelig skaparkraft som en inte vill leva utan.  Hur hanterar du längtan efter något du aldrig kan få? Och hur bär du ensamheten som följer i det otillfredsställda begärets spår?

I Pontus Lidbergs vattenvärld blir filmprojektioner och animationer av Jason Carpenter dialogpartner med dansarna. Vatten, fysiskt och i bilder, skapar en marin värld, som bildar fonden till både hjältens tragedi, men möjligtvis också katharsis?

SIREN framförs till Franz Schuberts piano Sonata nr 18, med ett arrangemang av kompositören Stefan Levin som blandar akustiska instrument med samplade urbana och syntetiserade ljud.

2018 fick SIREN ett Villanueva-pris som en av de bästa föreställningarna som presenterades på Kuba under året. Villanueva-priserna delas ut av UNEAC, The National Union of Writers and Artists of Cuba.

 • ”Siren has all the features of a masterpiece... A work both delicate and very dense with a feeling of truth, sustained by a rare expressive clarity”

  La Republica

 • ”The magic trick, though, isn’t the ending. It’s the swivelling of the point-of-view from hero to heroine.”

  The Dance Enthusiast

 • ”Pontus Lidbergs æstetik med flow og fald passer godt til dette tema.”

  The New Yorker

 • ”Lidberg demonstrated a consolidated expressive maturity and the capacity to transform an initial idea into choreography ”

  IL SOLE 24 ORE