25-26 mars 2020 (Stora Scenen)

Christian Rizzo (FRA) Une maison

## INSTÄLLD ##
Titta upp mot stjärnhimlen. Hundra billioner galaxer. Franske koreografen Christian Rizzo slår upp en spricka i universum och börjar mejsla fram … ett hus, ett rum, ett hem, en plats … befolkad av fjorton dansare - allt och alla i ständig förändring.


Biljetter & info

Föreställningens längd cirka 60 min

Vi måste tyvärr meddela att nästa veckas föreställning ”Une Maison” med Christian Rizzo är inställd. Detta med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer, samt nya förutsättningar i kompaniets hemland Frankrike.

Har du en biljett till föreställningen kommer du Inom kort kommer du att få ett mail ifrån vår biljettleverantör Ticketmaster som beskriver hur du kommer att få tillbaka dina pengar.
Kontrollera gärna den e-postadress som du har registrerad hos Ticketmaster så att den är aktiv, och att det är en adress som du regelbundet läser.


 

Vad utgör ett hem för dig? Ett vackert hus, en stor trädgård, ett nyrenoverat kök eller dubbla carports? Eller är det kanske så att ett hus behöver fyllas med trygghet, social interaktion, mänsklig värme och en känsla av att ”höra till” för att bli ett hem?

Allkonstnären Christian Rizzo har en historia av att utforska elasticitet, tänjbarhet och spänning mellan kroppar och deras omgivning. Här har ”huset”, vars symbolik både härbärgerar begrepp kring innanför- och utanförskap, grupptillhörighet, rumsliga utrymmen med alla de rörelser som vanligtvis sker både innanför och utanför dess väggar, gett hans verk en mer abstrakt dimension.

I ett geometriskt bygge av månskensljus med den torra jorden utspridd över marken bygger de dansande kropparna långsamt det som kan kallas för ett hem. Beröring och utbyte mellan kropparna skapar en försiktig samhörighet – vad är nästa byggsten i samlivet?

Det kollektiva – en byggnad av attraktion och motstånd, av samspel och intimitet.

Till slut – ett maxat polyfont överflöd.