5–6 maj 2021

oR/elleR: Anja Arnquist & Madeleine Lindh (SWE) V

En dansföreställning som bjuder in till en unik värld av förkroppsligade fantasier i en uppdiktad framtid.


Biljetter & info

Håll dig uppdaterad om biljettläget! Formulär för att få en notis

Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 50 min (utan paus)

Biljettpris: Från 100 - 200 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


I maj landar V på Dansens Hus. V är ett allkonstverk som djupdyker i rörelsen. I en rumslighet, som kan liknas vid ett liggande V, blickar publiken in i ett scenografiskt gap som sväljer två dansande gestalter.
Med melankoliska drag, dystopisk humor och en annalkande positivism vill V klä på sig kostymen av att vara en familjeföreställning, som du kan besöka med, eller utan, familj. En upplevelse för alla mellan 11 och 99 år.

V
är en systerföreställning till duons tidigare barnföreställning WEB. Men där WEB bjöd in publiken att själva, fysiskt, tillsammans med Anja Arnquist och Madeleine Lindh dansa fram sin värld, ger V med sitt tittskåpsperspektiv dig istället möjligheten till att på avstånd sugas in i en rad suggestiva och illusionsrika situationer.

OR/ELLER beskriver själva V som: ett  “dansepos”, som utspelar sig mitt i ett ihåligt bo. Som en svävande tryckare på en futuristisk plattform, eller som en skev spegelbild av livet.

I kropparnas möte med scenografin framträder det vackert basala och funktionellt mänskliga av att klättra, dra och luta. Mitt i denna värld av rutnät blir dansen med en sublim, stundtals tyngdlös, hyperkonstruerad koreografi, en brännhet komet att projicera sin blick på.

Tillsammans med scenografen och konstruktören Johannes Fäst, ljussättaren Tobias Hallgren, kostymdesignern Jenny Nordström, kompositören William Rickman och grafikerna Agnes Florin och Sepidar Hosseini väver OR/ELLER fram ännu en scenkonsthybrid i formen av ett V.