Biljetter

6 sep

19:00

7 sep

19:00

”4” och ”5” är i mångt och mycket varandras totala motsatser. I ”4” rör sig fyra dansare som i ett magnetiskt fält. De söker varandra, men överväldigas av en osynlig kraft. De dras ihop, slungas iväg – aldrig någonsin kommer de fyra i kontakt med varandra. Lätt flyter de över golvet, snudd på omänskliga med sina svartmålade ansikten och uniforma kostymer.

I ”5” syns fem tunga kroppar i en väv av mänskligt liv som stilla vältrar sig fram. En kompakt, trög skulptural massa av kropp, rakade huvuden och identiska tyger. Både hänförande och kusligt.

Musiken till båda verken är komponerad av den kinesiske indie-folk rock-musikern Xiao He. En celebritet i det kinesiska kulturlivet ända sedan hans debut i slutet av 1990-talet med det experimentella bandet Glorious Pharmacy. Hans speciella stil av traditionell kinesisk musik, jazz, elektroniska beats har gjort honom känd långt utanför Kina och genom åren har han turnerat i både USA och Europa.

Senast kompaniet visades på Dansens Hus var våren 2016. Då med verken ”6” & ”7” som spelades för två överfulla hus.

Om koreografen

Tao Dance Theater

Kina

TAO Dance Theater grundades 2008 av koreografen Tao Ye, Duan Ni och Wang Hao. Tao Ye brukar nämnas som en av Kinas allra mest lysande stjärnor inom den samtida dansen och kompaniet har med åren blivit ett av Kinas internationellt mest uppskattade danskompanier. De har fått en roll som landets mest utforskande och förnyande när det gäller den samtida dansen i Kina, och de har samarbetat med ledande kinesiska konstnärer i olika genrer såsom teater, musik, film och konst.

Kompaniet har turnerat världen runt och visat sina föreställningar på såväl New Yorks Lincoln Center såsom operahuset i Sydney.

Biljetter

Dela event: