Sensoriskt och sensuellt om kärlek vid första ljudvågen.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

4 maj

19:00

5 maj

19:00

6 maj

19:00

”A sensoral lecture” är en soloföreställning med och av Sindri Runudde, där vi får möta fem röster i metaforiska dating-scenarion. Föreställningen handlar om auditiv romantik och kärlek vid första ljudvågen, en sorts lek med ljudet, och framför allt rösten, som beröring. Genom dans, samtal och rörelseövningar bjuds publiken in till en sensuell och sensorisk föreläsning med humor, fantasi och känslighet.

Tillsammans med tonsättaren Marta Forsberg har Sindri undersökt och lekt med röstmeddelandet som fenomen. De har utforskat kulturen kring ljudande kontra skrivna SMS och med nyfikenhet betraktat den intimitet som finns i röstmeddelandet.

Verket och projektets utgångspunkt ligger i Sindris utforskande av rörelsepraktiken ”Centered Adventures”, som utgår från ett taktilt och audiellt perspektiv. Publiken bjuds in att prova denna praktik under föreställningens gång, guidade av Sindri.

Sindri Runudde A sensoral lecture

Sindri Runudde

Sindri Runudde är dansare och koreograf som också är utbildad inom nycirkus. Han är verksam i Sverige och internationellt. Sindris arbete sträcker sig mellan olika fält och uttryck som inkluderar ljud, bildkonst och performance. Med bakgrund i samtida cirkus och dans har Sindri arbetat med internationella kompanier som till exempel Les sept doigts de la main, Candoco Dance Company och Skånes Dansteater. Som koreograf skapade hen “Vända och vrida” på uppdrag av Stockholms Stadsteater och senare föreställningen “Fiskedansen” vilken turnérat i Sverige och Europa 2019-2020.

Den självbiografiska/fiktiva föreställningen “Blind Boi diaries” turnérade i Sverige 2017 och ”Golvet/Blå kongo”, en interaktiv ljudföreställning hade premiär hos oss på Dansens Hus och därefter presenterades på gallerier runt om i landet.

Som frilansande dansare har Sindri arbetat med koreografer som Stina Nyberg, Carl Olof Berg, Martin Forsberg, Ben Wright, Jeremy Wade, Moritz Ostruschnjak och Miriam Gurtner. Sindri skapar utifrån en queer feministisk utgångspunkt och från levda erfarenheter. Sindri lever med en synnedsättning och är därigenom involverad i nationella och internationella nätverk för konstnärer och dansare med funktionsvariationer.

Biljetter

Dela event: