Robin Jonsson (SWE) Alone together 27 – 30 oktober 2021

Virtuell exklusivitet som fasicinerar.

Biljetter & info

27 okt 18:30
Biljettsläpp augusti
27 okt 19:30
Biljettsläpp augusti
28 okt 14:00
Biljettsläpp augusti
Fler föreställningar
Färre föreställningar

Spelas på

Stora scen

Övrigt

Ståplats på scenen med VR glasögon.
Håll dig uppdaterad om biljettläget! 
Prenumerera på vår nyhetsbrev


Det är inte första gången Dansens Hus har äran att visa Robin Jonssons unika scenkonst. Så sent som förra året fick publiken möta hans TV-spelsinspirerade dansverk i sällskap med den bedårande roboten Alex. Den här gången besöker han oss digitalt, genom ett par VR-glasögon, helt obegränsad av vår verklighet.

Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Som publik kliver du in i ett tomt rum och får ett par VR-glasögon. Någon helt annanstans finns Robin och Alex. Virtuellt möts sedan era världar när ni kliver in i varandras universum.

Med spjutspetsteknologi och med en svårslagen uppfinningsrikedom breder Jonsson ut ett virtuellt scenrum med förbehållslösa möjligheter. Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.

Robin Jonsson berättar om hur han koreograferar roboten Alex.

Mer om Robin Jonsson

Upptäck, lär känna och fördjupa dig i Robin Jonssons konstnärskap

Medverkande

Idé, koreografi

Robin Jonsson

VR-utveckling

Dyno Robotics

Dansare

tba

Musik

tba

Ljud

tba

Producent

Sara Bergsmark

Ursprungsfoton

Lars Nissen, geralt (pixabay)

Fotomontage

Dansnät Sverige

På turné med Dansnät Sverige hösten 2021

ad