Robin Jonsson har skapat och turnerat verk efter att han studerade färdigt på P.A.R.T.S. i Bryssel 2008.

Flera av verken som han skapade under studietiden fortsatte turnera under flera år såsom ”Super Conflict” och ”I Believe I Can see the future”. Dessa verk tillsammans med Simulations baserades på en extremt noggrann kopiering och sedan simulering av virtuella karaktärer ur tv-spel, animation och liknande medier.

Senare arbetade han på liknande sätt med Zombier och rent skådespeleri i The Hollows 1 och 2, den senare hade premiär här på Dansens Hus, och de tidigare på MDT.

En gemensam nämnare för alla Robins verk är dekonstruerandet av hur mänskliga kroppar representeras artificiellt, i form av animation, dockor eller robotar. – Mitt intresse fokuserar på konstruktionen och representationen av dessa virtuella kroppar, deras beteenden, deras rörelsekvalitéer, fysik och fysiologi. Till exempel hur rörelser och förhållandet till gravitationen simuleras eller hur de har skapats för att framstå som naturliga i sina rörelsescheman.

Sedan några år har Robin fokuserat sitt arbete på mänskligt formade robotar och på vad de kan tillföra till scenkonstfältet i föreställningarna ”The most human” och nu aktuella ”Other than human” som har urpremiär på Dansens Hus i april 2020.

Robin Jonsson på Dansens Hus

Newcomers8 november 2023

Newcomers är ett VR-dansverk av och för högstadieungdomar där diskussioner kring digitalt samtycke tar sig uttryck i virtuella världar.

Alone together27-30 oktober 2021

Virtuell exklusivitet som fascinerar.

Other than human XL24 juni 2021

Har du någonsin träffat en robot?  Och är robotar maskiner, människor eller någonting helt annat?

Other than human3-10 september 2020

I "Other than human" får sju personer möta roboten Alex i en förtrolig och intim föreställning.

The Hollows 225-26 april 2014

Skolföreställning The Hollows 225 april 2014

Mer Robin Jonsson
Robin Jonsson