Biljetter

25 apr

19:00

26 apr

15:00

26 apr

19:00

Walking Dead, Resident Evil och Dawn of the Dead. Vi har sett monstren otaliga gånger i diverse skepnader, men vad gör vi om en zombieattack skulle drabba oss idag? I Robin Jonssons senaste föreställning The Hollows 2 slits den själlöse zombien ur sin fiktiva värld och landar mitt bland publiken.

I en interaktiv föreställning, som närmast kan beskrivas som en performativ workshop för dummies, utmanas åskådarna att möta sina rädslor och förhoppningar. The Hollows 2 är ett dödligt och informativt spel där alla riskerar att smittas. I rekonstruktioner av klassiska zombiefilmscener och under frånstötande förhållanden omringas publiken av den infektion som handgripligen gör den humana personen inhuman. Robin Jonsson är en koreograf och ljudkonstnär utbildad vid P.A.R.T.S. som har gjort sig känd genom sin fantasifulla och spännande estetik. I tidigare verk har han låtit sig inspireras av datorer, tv-spel och artificiella karaktärer, den här gången tar han sig an det 100 år gamla kultväsendet zombies. Vågar du?

Zombieworkshop 22 april!

Som en extra bonus – preppa ordentligt några dagar tidigare. Kom på en gratis workshop med dansarna 22 april klockan 17.30. Välkommen att föranmäla dig hos [email protected].

Zombien är 100 år gammal lite drygt. Den förändras med tiden och människors uppfattning om den gör det också. I takt med att samhället förändrats har Zombiens roll varit att bära och reflektera människors rädslor. Den rör sig som på måfå, den finns överallt men du vet aldrig riktigt var. Det du inte heller vet är hur du blir smittad. Här och nu bär den vår tids kanske största rädsla, den för infektion och smitta.

Biljetter

Dela event: