Med den österrikiske författaren Thomas Bernhards novell ”Mössan” i handen tar koreografen Örjan Andersson dig med in i en hallucinatorisk, groteskt komisk drömvärld där allt rör sig runt, ja just det, Mössan. Vems är den? Och var finns ägaren? 

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

11 maj

19:00

12 maj

19:00

13 maj

16:00

Obs! Föreställningen ges på svenska.

I skymningen hittar en man en mössa på en ödslig landsväg. Han blir besatt av att hitta ägaren. Men det mörknar, både ute och i mannens inre värld. I ett tillstånd av hallucinationer, neuros och dröm reflekterar mannen över sitt tillstånd och var han kan hitta ägaren till mössan. I någon av de fula orterna som vägen förbinder borde han finnas.

Mössan är ett virtuost kraftprov för en skådespelare. Koreografen Örjan Andersson skapar tillsammans med skådespelaren Olof Yassin ett fysisk solo där orden får kropp. Här presenteras en både skrämmande och groteskt komisk värld som beskriver människans instängdhet i sitt eget huvud.

Den österrikiska författaren Thomas Bernhards maniska novell skildrar en absurd resa in i besatthetens värld. Till sist upptäcker berättaren att hela hans liv har börjat behärskas av denna mössa.

Biljetter

Dela event:

12 maj

Eftersnack mellan Örjan Andersson och Björn Säfsten efter föreställningen.

Maniskt bra när Thomas Bernhard får kropp

SvD

Att röra sig så vackert man kan blir här att leva så bra det går.

Expressen