Biljetter

12 mar

19:00

13 mar

19:00

Mjukt och kontrollerat. Halsbrytande och högtflygande. Utmanande och omöjligt. Allt detta är Borderline – Compagnie Sébastien Ramirez nya föreställning.

 I ett samhälle som består av tydliga gränser befinner sig några av oss innanför dem och några utanför. Men det finns också dem som går mittemellan och utmanar de osynliga band som får oss att sträva åt samma håll som alla andra. De fem dansarna klättrar, stångas, springer och leker med och mot linor och stängsel. Mjukt flow och oerhörd precision utmärker den här föreställningen som är inspirerad av marionettdockor.

I Borderline samarbetar Sébastien Ramirez åter med sin partner Honji Wang, men den här gången även med tre andra dansare och en linstyrare  som kontrollerar de trådar som dansarna är upphängda i.

Ramirez har en bakgrund i breaking, men arbetar idag med en blandning av hiphop och samtida dans. Han beskriver själv sin särpräglade stil som ”smooth and controlled”. Tillsammans med Honji Wang vann han en Bessie för ”Outstanding Performance” för föreställningen AP15 som skapades under ett residens på Dansens Hus. Nu är han tillbaka med ännu en kritikerrosad föreställning!

Biljetter

Dela event: