Biljetter och info

Om den ensamma människans briljans, styrka, meningslöshet och ambivalens.

Spelas på

Elverket

Föreställningslängd

50 min

Föreställningen föds ur sinnestillståndet i en människa när hon befinner sig vid randen av ett stup. 

Uttrycket -a call of the void –  speglar känslan av det plötsliga begäret att hoppa framför ett tåg eller svänga av vägen. Det relaterade begreppet –an urge to jump affirms the urge to live – bejakar dessa ögonblick som en påminnelse om vår vilja att leva. Dessa existentiella fenomen rymmer både ett mörker och en hoppfullhet som sätter ton för verket i dialog med det oändliga och det isolerade.

Dansaren, ljud, ljus och material löser upp varandras kroppar och våra sinnen. Med inspiration från anime sci-fi använder ”Call of the void” ett artificiellt och upphöjt uttryck för att närma sig vår innersta mänsklighet.

Föreställningen skapas i ett nära samarbete med medverkande konstnärer.

Nicole Neidert

Nicole har arbetat som danskonstnär sedan 2012. Hennes arbete fokuserar på artificiella uttryck, texturer/materialitet, våra sinnen, alternativa kroppar, känslostormar och dans. Genom verk som glider mellan illusioner och verkligheter vill hon exponera olika sidor av vår mänsklighet och expandera våra sinnen. Hennes verk har visats på bl.a Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus, Falkhallen Falkenberg, Hjalmar Bergmanteatern Örebro och Malmö Konserthus.

2021 tilldelades hon Birgit Cullberg-stipendiet.

Mer om Nicole Neidert hittar du på: nicoleneidert.com

Anton Borgström

Anton har arbetat som dansare sedan 2011. Med sin bas inom streetdance så har han genom åren medverkat på en bred front i olika typer av sammanhang. Från att vara en aktiv battle dansare till att senare leta sig in i den nutida scenkonsten. Han har tidigare jobbat med koreografer såsom Zero Visibilty Corp- Ina Christel Johannesen, Örjan Andersson, Malin Elgan, Viktor Fröjd, Erik Linghede, Fredrik Benke Rydman, m.fl. Anton har tidigare samarbetat med Nicole i produktionerna Cuttlefish och STM16:9FTT_VR.

Franz Edvard Cedrins & Oli Svenblad

Franz Edvard Cedrins och Oli Svenblad har som duo skapat elektronisk musik i en mängd olika sammanhang. Deras arbeten omfattar ofta musik och ljudverk i kombination med scenkonst, VR, interaktiva skulpturer, installationer och film och har bland annat visats på platser som Bonniers Konsthall, Norrlands Operan, Intonal, SVT, Sveriges Radio, Dramaten.

Joakim Envik Karlsson

Joakim arbetar i ett brett spektrum av konstnärliga projekt i en rad olika roller. Efter sin utbildning till dansare har hans intresse gradvis gått från att stå på scen till att arbeta med det visuella så som ljusdesign, visuell gestaltning och filmskapande. Joakim har arbetat i nära samarbeten med Nicole i flertal projekt med allt från scenkonst, utställningar, filmproduktioner och konstnärligt undersökande.


Medverkande

Koreografi

Nicole Neidert

Dansare

Anton Borgström

Ljusdesigner/Scenograf

Joakim E Karlsson

Musik och ljudverk

Franz Edvard Cedrins & Oli Svenblad

Extratrack ”Crying”, kompositör

Daniele Mana

Kostym

Linnea Bågander

Dans och tanke i process

Louise Perming, Linn Ragnarsson

Specialkompetens popping

Yared Cederlund

Konstnärlig rådgivning

Linda Adami och Jefta Van Dinther 

Konstnärlig rådgivning- ljus

Anton Andersson

Samproduktion

Dansens Hus, Dansnät Sverige

Med stöd av

Bora Bora Residency Center, Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Riks Barn o Unga.

Foto

Joakim Envik Karlsson

Turnerar med Dansnät Sverige 2023

Eftersnack med Nicole Neidert och Linda Adami

Efter föreställningen den 12 maj.

ad