Följ repet genom staden. Ta del av denna spännande danspromenad både fysiskt på plats eller digitalt genom livestreaming här på vår webb.

Biljetter

Föreställningslängd

6 minuter

4 sep

13:00

Allt tog sin början ett decennium tillbaka som ett spännande men samtidigt mödosamt möte mellan det tusen meter långa tunga svarta repet och oss två. Nu, efter många nya former av detta första inledande möte, har tiden kommit för oss att dela av oss med repet. I stället för att låta det löpa och knytas bara mellan oss själva släpper vi taget om repet, för att låta det dras, sträckas ut och färdas bland andra och genom stadslandskapet”.

https://vimeo.com/event/1228270

I ”Communal Rope” kommer du som publik att under ett flertal timmar bilda en temporär ”community” som för repet genom Stockholms gator. Från Welds lokaler på Norrtullsgatan 7, via Dansens Hus vid Norra Bantorget till MDT på Skeppsholmen. 

När vi rör oss fram med repet kommer vi att återknyta till en ännu inte förverkligad dröm om att en gemensamt delad ansträngning kan få oss att föreställa oss stadsmiljön som en topografi för en delad inlevande samexistens vi kan göra anspråk på som gemensam hem. Även om ingen stad av idag lever upp till denna dröm, även om en sådan gemensamt delad hemvist ännu inte byggts, så hindrar det oss inte från att önska oss dess existens. Kanske, möjligtvis, kan det kilometerlånga repet bidra till att drömmen hålls vid liv. Knutar löses upp, intrasslade förvecklingar består, i och bortom repets tyngd och formering av öppna rum. Förbindelser mellan skilda och multipla punkter längs det sträckta repet upphäver avstånd som åtskiljer, till en väv av sammanförande nära immateriella relationer. Relationer som nyskapar det gemensamt delade tids-rummet, det sociala tids-rummet som innefattar och upprätthåller oss, det vars gemensamvarande vi bebor.

Det blir en sex timmar lång samling som långsamt rör sig genom staden. Du väljer om du vill delta i hela upplevelsen eller delar av den. Publikvärdar finns med under resans gång.

Fördjupa dig i verkets konstnärsidé

Läs mer om arbetet med verket och lyssna nedan på ett föredrag av dramaturg Igor Dobričić .

Quarto

QUARTO är en konstnärsduo som grundades 2003 av Anna Mesquita och Leandro Zappala, de bor och arbetar mittemellan två mycket skilda kulturer – Brasilien och Sverige. QUARTO ägnar sig åt en långvarig forskning tillsammans med konstnärer och forskare inom interdisciplinär konst, som involverar både teori och praktik. Engagerade i filosofiska frågor om maktrelationer och kroppens gränser, försöker de skapa tankar och subjektivitet genom en radikal, visuell och fysisk upplevelse.

Medverkande

Koreografi, koncept

Anna Mesquita, Leandro Zappala 

Medverkande

Irma von Platen, Bartira Fortes, Leah Landau, Robin Dingemans, Mariana Costa, Linn Ragnarsson, Viktoria Andersson, Britta Kiessling, Stella Kruusamägi, Dafne Giannikopoulou, Emma Kerttula, Laura Linna, David Anstey, Bartek Mikula, Mira Jochimsen, Roula Argiri Samiotaki, Joanna Kerkelä, Philippa Tsai

Dramaturgi

Igor Dobričić 

Bildkonstnär

Pol Matthé 

Video

Lumination of Sweden & Mila Ercoli

Production

QUARTO & Nordberg Movement 

Koordinator

Nina Overli

Med stöd av

Kulturrådet, Stockholms Stad & Region Stockholm

Samproduktion

Weld, MDT & Dansens Hus Stockholm 

I samarbete med

Stockholms konstnärliga högskola

Foto

QUARTO, Leandro Zappala

Biljetter

Dela event: