Biljetter och info

14 september

19:00

Köp

15 september

19:00

Köp

16 september

19:00

Köp

17 september

19:00

Köp
Elverket

Elverket

Medverkande

Koreograf
Alma Söderberg

Musik
Dehendrik Lechat Willekens

Kostym
Behnaz Aram

Ljus
Pol Matthé

Dans, musik, röst och rytm. Tillsammans med 10 dansare från Cullberg ger Alma Söderberg oss en pulserande kväll med klubbkänsla. 

Spelas på

Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69

Speltid

50 min

Precis innan pandemin tog oss i sitt grepp hade Alma Söderbergs ”The Listeners” premiär. Där ”The Listeners” – med sina pastellfärgade och suddiga kanter – rörde sig i ett skymningslandskap, så tar uppföljaren ”Noche” steget vidare in i natten.  
Natten blir symbolen för en ny typ av musik och dans. Mer ojämn i sin rytm, mer riskfylld, men samtidigt mjuk, varm och mörk. 
 
– I Noche har jag fokuserat ännu mer på rytm än tidigare. Mer specifikt har vi arbetat med synkoper som är variationer av rytm och plötsliga stopp. Min ambition är att det ska finnas en glasklar kvalité, på samma sätt som månskenet skapar tydliga konturer och former. Det ska vara tydligt i både musikalisk och visuell bemärkelse, säger Alma Söderberg. 

Om Cullberg 
Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Cullberg grundades 1967 av legendaren Birgit Cullberg. Kompaniet blev världsberömt tack vare Cullbergs förmåga att göra samtida dans tillgänglig, inspirerande och relevant för en stor publik.  
Kompaniet har 17 verksamma dansare och turnerar både i Sverige och utomlands. Cullberg leds just nu av Stina Dahlström som verksamhetsledare och i höst tillträder Kristine Slettevold som konstnärlig ledare. Cullberg är en del av Riksteatern. 

Bilder ur Cullbergs föreställning ”Noche” av Alma Söderberg. Foto: Urban Jörén
ad