Biljetter

13 apr

19:00

14 apr

12:00

14 apr

19:00

15 apr

19:00

16 apr

12:00

16 apr

19:00

18 apr

15:00

En nyskapare och förgrundsgestalt inom svensk danskonst är tillbaka. Efter åtta år som rektor på DOCH är nu koreografen Efva Lilja åter med uruppförandet av Ett hus, en ko, en kvinna: en installation, en lunchdate, en föreställning, en sagostund för vuxna och en lunchdate.

Upplevelse av välmående, kreativitet eller passivitet bestäms till stor del av de rum vi befinner oss i. Efva Lilja bygger rum som tar oss in i olika medvetandelager – bortom allt definierat som rimligt, lagom, verkligt och sant. Hon gör det i dans, bild, text och med originalmusik av Per-Henrik Mäenpää. Med sång, ett hus och en ko.

Med Ett hus, en ko, en kvinna omprövar Efva Lilja både politiska skeenden och vardagliga handlingar och vänder upp-och-ner på det vi lätt tar för givet. ”Jag koreograferar rum av ljus och dofter, tusch- och blyertsfigurer, rörlig bild och dans i en interaktiv dialog med den publik som själv väljer närhet eller avstånd, aktivt deltagande eller iakttagande meditativt reflekterande. Tecknade figurer agerar och kompletterar min närvaro med allt det jag inte själv förmår. Jag dansar, tecknar in mig, kompletterar med ”färdiga” bilder och objekt, filminstallationer och ett radiostyrt hus (hem) som bebos av en ko.” /Efva Lilja

Inled kvällen med att ta del av Efva Liljas utställning ”Why Bother to Dance?” i foajén som öppnar 18:00. Även Lilla foajén  och Lilla scen öppnar kl 18:00 och då är du varmt välkommen att umgås i Efva Liljas installation och sociala rum. Föreställning kl 19:00 och efter en kort paus sagor för vuxna. Sagoberättandet baseras på Efvas texter om konst, koreografi, makt och politik, på dikter, erotiska texter och både tidigare publicerade och nyskrivna sagor.

Boka in dig på en lunchdate med Efva Lilja
Efva lagar mat och bjuder in till ett informellt möte med mat och prat kring frågor kring konst, koreografi eller kulturpolitik.  Meny: Het pasta med räkor i dillsås och grönsallad därtill. Måltidsdryck vatten. Kaffe eller te ingår. Om vegetariskt alternativ önskas ska detta meddelas i samband med biljettköp senast två dagar innan lunchdaten. Biljett till lunchen köps i biljettkassan för 150 kr. Max 10 deltagare per tillfälle. Datum: 14 och 16 april, 12:00-13:00 i Lilla Foajén. Biljetter till lunchen kan även köpas på nätet.

Efva Lilja är koreograf, konstnär och kulturpolitisk aktivist – en stark och säregen röst inom samtidskonsten. Hennes verk spänner över fyra decennier, producerade för alla typer av scenrum och konstforum i mer än 35 länder. Dansens hus presenterade henne senast 2012 med en stor utställning i foajén och 2011 när hon gjorde den bejublade föreställningen ”Män emellan” på Forsgrenska badet. Missa inte möjligheten att möta henne när hon nu själv dansar, berättar sagor eller lagar mat.

Biljetter

Dela event: