Biljetter

14 maj

19:00

I årets festival får FATTA avsluta festivalen med deras politiska budskap som är minst lika aktuellt nu som förra året. Men den här gången gör vi det på Stora scen, med bravur och med uppbackning av de feministiska ikonerna Cleo och JUCK.

Det är inte första gången som FATTA samarbetar med rapparen Cleo. I maj 2013 initierade Cleo den numera välkända FATTA-kampanjen tillsammans med Syster Sol, Ida Östensson och Vanessa Marko. Låten av Cleo och Syster Sol lyfte frågor om sex, våldtäkt och lagstiftning på ett nyskapande och glödande sätt. För rapparen Cleo är har musiken alltid varit ett sätt att skapa förändring. Hon utgår ofta från frustration och ilska i sina texter och förenar det med ett uttryck som hon älskar. Inom kollektivet Femtastic, som Cleo varit med och grundat, har hon varit en självklar artist och förebild, en kvinnlig rappare som skapat scen för andra kvinnor inom hiphopen och inspirerat unga tjejer att ta plats. Nu tar hon själv plats på Dansens Hus Stora scen tillsammans med Dj Eka Scratch (Femtastic) och dansarna från JUCK.

JUCK är kollektivet som vrider på genus och sexualitet. Med en enorm drivkraft och attityd ligger betoningen på att ta plats… och plats tar de. JUCK överbevisar publiken om deras självklara existens med deras explicita gester och fräcka uppenbarelse. Tillsammans med Cleo och Fatta driver de ett självklart statement som borde vara vardagsmat vid det här laget. Så varför har inte alla fattat!? Fatta! Featuring Cleo och JUCK är en avslutande manifestation med en tydlig politisk agenda som sätter spår i festivalbesökaren.

#jagavsägermig
Jag avsäger mig rätten till andras kroppar. I och med detta tar jag också på mig ansvaret att lyssna till deras kroppssignaler. Om dom blir stilla och passiva, vänder sig bort, tvekar eller ger någon annan signal som tyder på att de kanske inte vill så tar jag på mig ansvaret att stanna upp, vänta och se om de tar egna initiativ. Och om det är otydligt så frågar jag ”Hur är det? Vill du?” Jag tar på mig att inte ta deras villighet för givet.

Biljetter

Dela event: