Kroppen är ett enda stort skådespel – varmt välkommen till en blodig och brutal disciplinering. 

Biljetter

Föreställningslängd

120 minuter

9 nov

19:00

10 nov

19:00

En rigorös balettmästarklass under ledning av Beatrice Cordua – den första ballerinan som dansade ’Le Sacre de Printemps’ naken (John Neumeiers ’Le Sacre’, 1972) – utgör ramen för ’TANZ’, den österrikiska koreografen Florentina Holzingers aparta föreställning som vi nu visar på vår stora scen.

Inbäddad i en Suspiria-liknande atmosfär bevittnar vi förstörelsen av de kvinnliga arketyperna, motiv från balett, komedi och pornografi ingår i de gemensamma ritualer som dansarna – kvinnor mellan tjugo och åttio år –  använder sig av för att bemästra sina kroppar. Ibland blir det riktigt obekvämt – för vem är det som bestämmer skönhetsidealet i dansen och samtidigt gränsen för vad den mänskliga kroppen tål?

Koreografen Florentina Holzinger är känd för sina kraftfulla fysiska prestationer.

Observera att ett antal scener innehåller mycket explicit nakenhet, intensiv självsmärta och blod. Detta kan vara störande för vissa åskådare. Strobljuseffekter används och rökning på scenen.

Florentina Holzinger | TANZ
Foto: Apollonia Theresa Bitzan

Florentina Holzinger

Florentina är född 1986 i Österrike. Hon studerade koreografi vid SNDO Amsterdam. Efter examen i maj 2011 presenterade Florentina Holzinger solot Silk och fick Prix Jardin d'Europe på Impulstanz. Gemensamma arbeten med Vincent Riebeek som Kein Applaus für Scheiße (2011), Spirit (2012) och Wellness (2013) väckte internationell uppmärksamhet.  Deras verk visas på ett flertal festivaler och i produktionsbolag hemma och utomlands.

Som en del av festivalen The Future is F*E*M*A*L*E* visade Florentina Holzinger Performance Recovery (2017), ett samarbete med Frascati Producties. Samma år presenterade hon också sitt verk Apollon för första gången.

Biljetter

Dela event: