Häxorna finns mitt ibland oss och har funnits i flera hundra år, men hur känner du igen en häxa?

Biljetter

Föreställningslängd

40 minuter

14 nov

19:00

15 nov

19:00

Obs! Skolföreställningar 14-16 november bokas på [email protected]. Rekommenderas från 7 år.

Hur vet du att det inte är en häxa som sitter mitt emot dig på bussen, som är din lärare eller som är din ingifta moster?

Den hyllade koreografen Mari Carrasco, som bland annat gjort uppsättningar för Riksteatern och Black Box Company i Danmark, hämtar inspiration från olika berättelser om häxor för att försöka komma närmare dess innersta väsen. Det är en häxa som gör som hon vill, som har ett vackert yttre och ett hemligt inre, som försöker vara normal, men som ärligt talat inte har någon koll på vad som anses vara normalt.

Välkommen till häxornas magiska möte och en häxring där saker kan gå upp i rök och där allt är möjligt.

Lyssna på Mikael Karlssons musik till föreställningen via Spotify.

Bildgalleri Häxor. Klicka på bilderna för att förstora.
Trailer Häxor | Regionteater Väst / Mari Carrasco
Biljetter

Dela event:

Mari Carrasco och dansarna har skapat en, om än ganska komplicerad så omväxlande koreografi där stillhet bryskt kontrasterar mot det tempofyllda [...] Deras dans berör och är skiftesrik, Våldsamma och dynamiska förlopp fogas till det återhållsamma, det vackra till det groteska. Eller det övervägande tysta avbryts av hesa viskningar. Till och med häxtjut får vi höra" /... Häxor har ett innehåll som vädjar till fantasin och som får en uttrycksfull tolkning

—Borås Tidning

En föreställning full av rörelsekraft [...] [Mikael] Karlssons rytmfasta musik mullrar och driver på, pumpar upp häxdansen. Upp på den runda scenen, men rörelserna håller sig gärna lågt intill golvet. Dansarna rullar och kryper, kropparna rister i konvulsioner och de tygrika dräkterna yr runt dem. Med ökande extas kommer alla fem på benen, utan att släppa kontakten med publiken eller tappa detaljerna i rörelserna.

—Göteborgs-Posten

Berör och skakar om publiken [...] Dansarna släpper aldrig kontakten med publiken. Tema är magi, kraft och självkänsla. Ett tema som dansarna tydligt förmedlar och som förstärks i mötet mellan den kraftfulla fantasieggande koreografin och den uttrycksfulla högt pulserande musiken

—Bohusläningen