En hyllning till pionjären Isadora Duncan

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

5 nov

19:00

6 nov

16:00

Ända sedan 2004 har den franske koreografen Jérôme Bel porträtterat individuella dansare i en serie av föreställningar. Nu har turen för första gången kommit till en dansare som inte längre finns i livet ”Isadora Duncan”.
Med bara fötter, tunna virvlande slöjor och ett helt nytt, fritt sätt att röra sig på scenen var Isadora Duncan en pionjär som under det tidigare 1900-talet satte en helt ny idé kring vad dans är och kan vara.
I botten av föreställningen ligger Duncans självbiografi ”My life”. Med en mix av rörelse, talade partier och solon möter vi Duncans hela värld av frihet, kompromisslöshet och en tanke om kropp och själ i harmoni.

Dansaren Elisabeth Schwartz började studera Isadora Duncans rörelsevärld redan under 1970-talet i New York där hon gick i lära hos den välkända Duncan-specialisten Julia Levien. När hon kom tillbaka till Frankrike under 80-talet presenterade hon Duncans repertoar på scener runt om i Europa. Idag är hon, förutom utövare, också en välrenommerad lärare som för Duncans arv vidare till kommande generationer av dansare.

 

Biljetter

Dela event:

Eftersnack 5 nov

Välkommen att stanna kvar på ett samtal mellan dansaren Elisabeth Schwartz och Kathleen Quinlan Zetterberg, tidigare soloist i Anna Sokolows danskompani i N.Y.C. och tillhör de främsta i världen inom Isadora Duncan traditionen. Samtalet fokuserar på Duncans arbete och moderator är Zoë Poluch, dansare och koreograf.