Sällan har ett verk känts mer brännande än Ludvig Daae:s nya verk ”Landscape”.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

10 jun

19:00

11 jun

19:00

12 jun

19:00

Fyra dansare, med olika bakgrund, låter den föränderliga och oförutsägbara värld som kulturarbetare befinner sig i just nu påverka och ta plats i processen. De fyra lägger ihop sina erfarenheter och undersöker var deras upplevelser överlappar, och vad som skiljer dem åt. Gruppen lär av varandra och låter arbetet organiskt utvecklas tills det finns en gemensamt landskap och de kan droppa in och ur varandras världar.

“Landscape” visar att vi alla är alldeles egna, unika och komplexa – men samtidigt alltid del av samma enorma gemenskap.

Publiken möter dansarna i ett flexibelt landskap. Du väljer själv om du vill ta in helheten eller om du vill följa en, enskild dansares resa. William Rickmans ljudspår är den femte aktören – en energi som både leder och eskorterar dig på resan.

Jag ser “Landscape” som ett hus byggt av många personer. Jag är arkitekten, men när du går genom huset hittar du många fingeravtryck och ser att huset byggts med diverse olika tekniker och traditioner som alla representerar en individuell bana genom historien, säger Ludvig Daae.

Ludvig Daae

Ludvig Daae är koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. 2017 koreograferade han Cullberg på Nobelbanketten i Blå Hallen och efter det har han gjort beställningsverk åt KHiO, Kungliga Svenska Balettskolan, Ravnedans och i februari 2020 gjorde han en produktion för Norrdans. För tillfället jobbar han med sin nästa föreställning, Landscape, som har premiär i februari 2021. Han samarbetar mycket med filmskapare Joanna Nordahl och deras senaste föreställning The Viral Dance är på turné med Dansnät Sverige hösten 2020. Som dansare har han samarbetat med bland andra Deborah Hay (USA), Mårten Spångberg (SE), Compagnie Thor (BE) och Ingun Bjørnsgaard (NO). Hans egna föreställningar har presenterats i 14 länder på scener som Den Norske Opera og Ballett (NO), Spielart Festival (DE), The Place (UK), Vooruit (BE), Sophiensaele (DE), Dansens Hus (SE), Gessnerallee (CH), Moderna Museet (SE), Biennale de danse de Val du Marne (FR), MDT (SE), Mousonturm (DE) och GUIdance (PT). December 2015 firade Ludvig 100 spelade föreställningar i tio länder av sin soloföreställning MM på Sophiensæle i Berlin. MM har valts ut som enda nordiska bidrag till det internationella dansnätverket Aerowaves, hamnat på topp 10-listan över bästa scenkonst i 2014 i Portugal samt gett Ludvig titeln “ett av de unga hoppen för Europeisk dans” av det tyska dansmagasinet Tanz. I 2014 var solot på Norgeturné med Riksteateret, och på Sverigeturné med Dansnät Sverige.

Medverkande

Koreografi

Ludvig Daae

Scenografi

Chrisander Brun

Kostym

Tove Berglund

Ljus

Chrisander Brun

Musik

William Rickman

Dans

Amie Mbye , Rina Rosenqvist, Morgane Nicol, Marcus Baldemar

Producent

Sara Bergsmark

Tekniker och teknisk samordnare

Björn Kuajara

Med stöd av

Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere

Foto

Chrisander Brun


Biljetter

Dela event: